Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Odontologiska fakulteten (OD) Tandvårdshögskolan

JUBILEUMSVECKAN #KÄFTIS70 NÄRMAR SIG

#KÄFTIS70 – JUBILEUMSVECKA 28 MAJ - 1 JUNI 2018

Välkomna till en jubileumsvecka med föreläsningar öppna för alla. Forskning i framkant presenteras av framstående forskare, och Tandvårdshögskolans 70-åriga historia speglas mot Malmö under samma tidsperiod. 

Mer om jubileumsveckan

OD

På Odontologiska fakulteten (OD) - eller Tandvårdshögskolan - vid Malmö universitet utbildas tandhygienister, tandläkare och tandtekniker. Forskarutbildningen erbjuder doktorander möjlighet att delta i kvalificerad forskning under handledning av erfarna forskare. Här utbildas också framtidens specialisttandläkare. Tandvårdshögskolan är en av regionens största tandvårdskliniker med cirka 10 000 patienter varje år.

Eklund Foundation utlyser stipendium till fakulteten

Stipendiesumman uppgår till 150 000 kronor och utdelas företrädesvis till en sökande men kan i undantagsfall fördelas mellan flera sökande. Stipendiet kan sökas av tandläkare, tandtekniker och tandhygienist som bedriver forskning vid odontologiska fakulteten, Malmö universitet.

Läs mer om stipendiet här

Alternativt urval vid Odontologiska fakulteten pausas

Alternativt urval till tandvårdsutbildningar pausas

Urvalet har sedan starten varit en integrerad del av den pedagogiska modell med problembaserat lärande som tillämpas vid Tandvårdshögskolan. Nu kommer en projektgrupp få i uppdrag att arbeta med att utveckla nya alternativa urvalsmetoder.

Mer om beslutet

tandborste

Bli patient hos oss

Till oss kan alla - barn/ungdom, vuxna eller akutpatienter - söka sig och få en kvalificerad behandling vid vår studentklinik. Dessutom betalar du bara halva priset jämfört med ordinarie tandläkartaxa. För barn, ungdomar och unga vuxna upp till och med 21 år.
Välkommen som patient

Provtagning för tandvård

Provtagning för tandvård

Det kan vara nödvändigt med en mikrobiologisk undersökning för att finna orsak till sjukdom, resistens mot antibiotika samt för att kontrollera vattenkvalitén i er utrustning. Som tandläkare eller tandhygienist kan du beställa provtagning hos oss för en mängd olika mikrobiologiska undersökningar. 
Mer information och beställning 

Nyheter

Kalender

Senast uppdaterad av Johan Portland