Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Näktergalen Senior


första sida thumbNäktergalen Senior
som startade 2008 vänder sig till studenter vid Malmö högskola och seniorer i åldern 70+ i Malmö.

Syftet är att studenter och seniorer ska få möjlighet att mötas regelbundet och ha ömsesidigt erfarenhets- och kunskapsutbyte.

En viktig del av Näktergalen Senior är att verka för och dra nytta av den kulturella mångfald som finns både i staden och på Malmö högskola. Projektets övergripande mål är ömsesidigt lärande och utbyte.            

Efter intervjuer matchas studenter och seniorer  med varandra och träffas därefter två gånger per månad, ca två -tre timmar per tillfälle. De erbjuds även att delta i gemensamma aktiviteter där det även ges möjlighet att träffa andra par inom Näktergalen Senior.


Näktergalen Senior

Avslutning på Utmaningarnas hus

Efter baguette och dricka var det dags att lösa diverse frågor, knäcka gåtor och pricka bollar i olika hål. Koncentrerade i två timmar, i 40 olika spännande  utmaningar kom olika personligheter, kompetenser och kunskaper till nytta.  
TACK alla som medverkat!
Se även fler foto på vår Facebooksida  


näktergalen till hemsidaGemensam aktivitet 

Efter den guidade visningen av Orkanen biblioteket med Eva Tornbjer var det många seniorer som ville ha lånekort och tillfälle att återigen besöka detta fantastiska bibliotek. 

Vid den gemensamma fikastunden efteråt konstaterade vi den oerhörda bredd på utbildning som fanns hos samtliga deltagarna och en idérikedom om vad det finns att göra i Malmö tillsammans.

Näktergalen Seniors Kick-off för sjunde året

Tolv studenter och lika många seniorer var denna kväll inbjudna till ”Orkanens restaurang”. Med en pusselbit i hand letade de rätt på varandra, något som inte tog speciellt lång tid. Inte heller dröjde det länge förrän prat och glada skratt fyllde lokalen.  

anette gerd small brita och ann-sofie small pusselbitsletande small
Se gärna fler foto på Näktergalens Facebook hemsida.

nightingale 30

Avslutningsdag 2013

Den 3 juni hade Näktergalen Senior avslutning på Utmaningarnas hus. Lag ”Pantrarna" mot lag ”Solsken” gick med kämparlust in för uppgiften och försökt lösa de olika utmaningarna i de olika cellerna.
Lag ”Solsken” lyckades slutligen besegra "Pantrarna" med 50 poäng och fick ett diplom som minne. 
Projektledningen vill passa på och tacka både studenter och seniorer för deltagandet och vill samtidigt passa på att önska en glad sommar. Se fler foto

nightingale3

Gemensam aktivitet på Victoria-teatern

Den 8 april arrangerades en andra gemensamma träff för seniorer och studenter. Denna gång på Victoria teatern där man lyssnade på Mikaels Wiehes konsert och åt medhavd picknick.

 

 

nightingale 16Startdag för sjätte året för Näktergalen Senior 2013

Den 31 januari var det Näktergalen Seniors Kick-Off. I högskolans restaurang fick studenter och seniorer leta rätt på varandra genom att hitta en matchande pusselbit. Matchade par kommer nu framöver  att träffas två gånger per månad.
Klicka här för att se fler bilder 

Senast uppdaterad av Carina Sild Lönroth