Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

”Jag ser klädbytet som en liten, liten kugge i ett större projekt"

2019-05-23

MEDARBETARE. I mars hölls det första klädbytet för medarbetare i Niagara. Det blev framgångsrikt, av ungefär 130 inlämnade plagg fick 60 procent ett nytt hem och i juni är det dags igen. För Camilla Lekebjer som tog initiativet är det både en rolig grej och en del av ett större engagemang.

Bild på Camilla Lekebjer initiativtagare till klädbyte för medarbetare.– Vi behöver rikta allt vårt fokus mot att sänka koldioxidutsläppen. Det är bråttom. Jag ser klädbytet som en liten, liten kugge i ett större projekt som handlar om att ändra våra vanor och förhålla oss annorlunda till till exempel nyproduktion. Alla som är med får en väldigt konkret erfarenhet av att göra annorlunda. 

– I vintras gjorde jag Svenska miljöinstitutets klimatkonto-test och såg att mina främsta förändringsområden ligger inom transport och konsumtion. Jag behöver alltså ta tåget till Norrland i stället för att flyga och minska min konsumtion av nyproducerade kläder och prylar. För mig gjorde det stor skillnad att tydligt få syn på vilka ansträngningar i mitt liv som ger störst effekt.

Klädbytet är avsiktligt riktat bara till medarbetare. Camilla Lekebjer menar att det är lätt att tro att det är studenterna som ska dra i förändringen. 

Gräver där hon står

– Jag tänker att det är vi andra som har gjort störst skada och som har störst möjligheter att göra skillnad. Det är vi som sitter i nämnder och styrelser, det är vi som har pengar, det vi som behöver ändra våra vanor – ungdomar är redan vana vid förändringar, det är inte de som är de "gamla hundarna". Dessutom är det alldeles för bråttom för att vänta på de unga. Vi måste köra nu, allihop!

Camilla Lekebjer brinner också för en omställning på universitet.

– Jag tycker att det är bäst att gräva där man står och det här är min arbetsplats. Universitet är inget undantag och vi måste göra allt vi kan, precis som alla andra organisationer. Det är roligt att tänka på hur utfallet skulle bli om universitetet gjorde en klimatdeklaration. Vilka skulle de största problemområdena vara? Var borde vore det klimatstrategiskt bäst att lägga vårt krut?

Klädbyte 12 juni, inlämning 10-11 juni

Klädbyte för medarbetare

Clothes swap for employees