Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Uppskattad eftermiddag om stress, digitalisering och dammråttor

2019-05-13

MEDARBETARE. I fredags hölls GV-dagen i Orkanen, en eftermiddag för medarbetare inom verksamhetsstödet. Det handlade om digitalisering och stress och avdelningen Facility Service vann pris för en actionbetonad film om lokalvården.

Bild på vinnarapplåden vid GV-slam på GV-dagen 2019.

I fredags arrangerades en eftermiddag för det gemensamma verksamhetsstödet i Orkanen, kallad GV-dagen. Moderator var lundakomikern Johan Wester och dekan Andreas Jakobsson inledde med en föreläsning om digitalisering där även Patricia Staaf, föreståndare för Centrum för akademiskt lärarskap och medlem i Utvecklingsrådet för digitalisering, medverkade. Föreläsningen innehöll exempel på interaktiva och uppenbart digitala delar – som en frågestund med hjälp av den webbaserade mentometern menti och intervjuer om framtiden med övriga medlemmar i digitaliseringsrådet som audioavatarer. Eftermiddagens andra föreläsning var med psykologen Anna Bennich Karlstedt och handlade om stresshantering, om vikten av återhämtning och tecken på stress som man bör ta på allvar. 

Ett inslag i programmet som kan ha gett upphov till viss stress men framför allt glädje, var ”GV-slam”, där GV:s avdelningar fick tre minuter på sig att presentera sitt arbete och något de var stolta över på ett lättsamt sätt. Film och musik var starka trender även om innehållet var mycket varierat och programpunkten väldigt uppskattad. Eftermiddagen avslutades med en omröstning där Facility Services actionbetonade film om hur universitet skulle klara sig utan lokalvården (spoilervarning: dåligt!) blev en klar publikfavorit och vinnare. Efter prisutdelningen kunde man stanna för after work med jazzduo i Orkanens restaurang.

Eftermiddagen arrangerades av Malin Ekman, Facility Service, Björn Nilsson, IT och Josefine Uppgården, HR, på uppdrag av förvaltningsdirektör Susanne Wallmark. Det var andra gången det arrangerades en GV-dag, förra gången var 2017, då med tema processer.

Se GV-slams vinnande bidrag på Mau Play

Se Studentcentrums film på Mau Play (text och musik: Olof Samuelsson)

Text: Johanna Svensson