Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Rektor önskar glad sommar

2019-06-20

Stort tack för ett fantastiskt läsår! Vi har under höstterminen 2018 och vårterminen 2019 utvecklat vårt universitet mot nya höjder! Det är otroligt mycket utvecklingsarbete på gång samtidigt och jag är så glad över att det finns så mycket energi och engagemang hos er medarbetare som bidrar till att uppnå våra gemensamma mål för Malmö universitet. Vi har gjort stora satsningar på forskning och forskarutbildning, utvecklat ett nytt och sammanhållet kvalitetssystem, rekryterat en mängd nya medarbetare, startat polisutbildning, formulerat en gemensam Campusplan, utvecklat en ny webb och vidareutvecklat vår gemensamma stödverksamhet, mm mm. Våra universitetslärare har gjort enastående insatser i undervisningen av våra studenter på olika nivåer och tagit hand och introducerat nya universitetslärare som behövs för att vi ska klara av vårt utbildningsuppdrag samtidigt som vi utökar forskningen. Utbildningen är vårt viktigaste samhällsansvar och utan engagerade och kunniga universitetslärare och utbildningsadministratörer kan vi inte hålla en hög akademisk kvalitet i verksamheten.

Jag hoppas verkligen att alla medarbetare ska få en riktigt skön, berikande och avkopplande sommarledighet och att vi alla samlar våra krafter inför höstens fortsatt intensiva och roliga arbete med att forma vårt nya universitet.

Själv ska jag ägna mig åt att påta i trädgården och vandra längst Bjäres kuster med familjens nya hund. Jag ser verkligen fram emot en välbehövlig semester och önskar er alla en riktigt fin sommar!

Kerstin Tham, rektor