Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Polisstudenter minglade med Malmöpolisen

2019-02-01

POLISUTBILDNING. Det är en tuff verklighet som väntar de blivande poliserna, som nu går andra veckan på polisutbildningen vid Malmö universitet.
Men starten på studierna var däremot lättsam.
I veckan arrangerade universitetet i samarbete med Malmöpolisen en träff, där studenterna under avslappnade former fick umgås med sina yrkesverksamma, blivande kollegor.

Det var stor uppslutning till träffen som inleddes av Malmö universitets rektor Kerstin Tham och Malmöpolisens chef Stefan Sintéus. Sintéus gratulerade studenterna till deras val av världens viktigaste – och roligaste – yrke, och betonade att de drygt 90 polisstudenterna är efterlängtade. Samtliga närvarande poliser, de flesta i uniform, presenterade sig och sina verksamhetsområden på ett informellt, och för studenterna mycket uppskattat sätt. Poliserna riktade sig med stor entusiasm till studenterna, uppmanade dem att söka sommarjobb hos polisen och betonade att de aldrig skulle tveka att kontakta sina blivande kollegor under studietiden.

Därpå följde mingel med mat och dryck på Café Niagara. I flera timmar surrades det och knöts kontakter vid borden. Polisstudenten Malin Sjöberg blev sporrad av kvällen och kände att hon gjort helt rätt studieval som sökt Polisprogrammet.

– Allt var över förväntan, säger Malin entusiastiskt. Jag hade väntat mig att två-tre poliser skulle komma, men istället trillade hela Malmös poliskår in. Det var helt underbart, fortsätter Malin, som tog chansen att fråga om hur man arbetar i olika delar av polisorgansationen.

– Det var oerhört givande att få reda på hur de verkligen jobbar i vardagen. Jag menar, det är ju dit vi alla ska så småningom. Jag vill tacka polisen som tog sig tid att komma, och våra lärare som ordnat detta.

Se bilderna från minglet