Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Ökad satsning på friskvård för medarbetare i vår

2019-01-09

FRISKVÅRD. Satsningen på friskvård fortsätter och utökas under våren med start nästa vecka. Nytt är att yogapassen flyttar till lunchtid. Snart kommer även ett nytt medelgympapass på onsdagar och i april även joggningsturer. Från och med 2019 höjdes ersättningen för friskvård till 2 500 kronor per år och i februari hålls en inspirationsföreläsning för medarbetare.

Förra terminens träningspass var väldigt uppskattade bland medarbetarna och de fortsätter under vårterminen. Crkeltränings- medelgympa- och yogapass kommer att hållas en gång i veckan i Orkanens idrottshall. Cirkelträning och yoga startar vecka 3.

Start för medelgympa och löpning
Den 6 februari (vecka 6) utökas passen med medelgympa på onsdagar och den första april (vecka 14) börjar även jogging. Mer information om joggingpassen kommer längre fram.

Passen är öppna för alla medarbetare, det kostar ingenting att delta och du behöver inte anmäla dig i förväg till cirkelträning, medelgympa eller yoga. Innebandyn fortsätter också men kräver föranmälan. Passen lämpar sig både för nybörjare och för den som tränar regelbundet, och det finns möjlighet att duscha och byta om på plats. Ta med dig några kollegor och prova! Träningspassen är ett samarbete mellan HR-avdelningen och idrottsvetenskap.

Här hittar du träningstiderna

Höjd ersättning för friskvård
Precis som tidigare kan du som medarbetare få ersättning för utgifter för friskvård. Från och med 2019 är maxsumman höjd till högst 2 500 kronor per år.

Läs mer om friskvårdsersättningen

Inspirationsföreläsning med Tobias Karlsson
Som en del i universitetets friskvårdssatsning kommer Tobias Karlsson, koreograf och dansare som många känner igen från Let’s Dance, att hålla en inspirationsföreläsning den 8 februari.

Läs mer i kalendern och anmäl dig

Text: Johanna Svensson