Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Nu rekryterar Malmö akademiska kör och orkester

2019-08-13

Är du en av Malmö akademiska orkesters framtida violinister? Just nu genomförs antagningsprov till olika stämmor och sektioner i både kör och orkester, och universitetets medarbetare uppmanas särskilt att söka.

I samband med terminsstart rekryterar Malmö akademiska kör och orkester nya medlemmar. Eftersom både kören och orkestern just nu främst består av studenter och alumner vill universitetets director musices Daniel Hansson särskilt uppmana medarbetare att söka.

– Vi har sedan starten alltid haft musiker ur kollegiet med i ensemblen, men jag misstänker att det finns fler musicerande medarbetare som skulle kunna ha ett stort utbyte av att delta, säger han.

För att kunna söka behöver du ha tidigare erfarenhet av ensemblemusicerande samt genomföra ett antagningsprov.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till antagningsprovet 

Både kören och orkestern repeterar en kväll i veckan på Universitetsholmen, och håller konserter flera gånger per termin.

Om Malmö akademiska orkester

Malmö akademiska orkester har genom målmedvetenhet och progressivt musikaliskt arbete utvecklats till två av regionens främsta amatörensembler. Utöver konserter på hemmaplan bedrivs en omfattande turnéverksamhet som de senaste åren tagit medlemmarna till bland annat Mexiko, Brasilien och Kuba. Det musikaliska arbetet leds av Malmö universitets director musices Daniel Hansson.

Här kan du läsa mer om deras verksamhet