Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Inrikesminister, rikspolischef och rektor klippte bandet till polisutbildningen

2019-09-09

Polisutbildningens nya lokaler är nu invigda. Inrikesminister Mikael Damberg (S) och rikspolischef Anders Thornberg var på plats för att tillsammans med Malmö universitets rektor Kerstin Tham klippa polisbandet och officiellt inviga polisutbildningen.  

Polislärare visar skjutbanan

De nya lokalerna ger studenter möjlighet att öva på de praktiska delarna av utbildningen. För att träna ingripanden och taktik i verklighetstrogna miljöer finns det bland annat en lägenhet, en krog och en arrest. Det finns även ett rum för att öva på brottsplatsundersökningar och en skjutbana. 

– Övningslokalerna är konstruerade för att göra miljön så autentisk som möjligt, berättar Linda Bondesson, lärare på polisutbildningen.

lägenhetfyshallI våras började de första 96 polisstudenterna, och i måndags kom ytterligare 144 studenter. Bland talarna märktes det att det finns stora förhoppningar på de framtida poliserna. 

– Polisutbildningen i Malmö är ett av bevisen på den kraftsamling vi gör. De polisstudenter som är här idag är de som Sverige nu väntar på. Ni kommer att vara med och skapa ett tryggare samhälle och starkare Sverige, säger inrikesminister Mikael Damberg till de närvarande polisstudenterna.

Bandet klipptes vid ceremonin i fredags 6 september till en specialskriven fanfar av Malmö universitets Daniel Hansson, konstnärlig ledare för Malmö akademiska kör och orkester. Fanfaren inleddes till ljudet av polissirenser och framfördes av Polisens musikkår.

rikspolischef, rektor och inrikesminister klipper bandet polisens musikkår

Text: Therese Svedberg