Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Inrikesministern besöker universitetet

2019-02-08

MINISTERBESÖK. Mikael Damberg besöker i dag universitetet.
Här ska inrikesministern träffa rektor och prorektor samt besöka polisutbildningen.
– Tanken är att han ska vara med på ett seminarium och få se hur vi arbetar med integrerade ”prakademiska” lärarlag, där både poliser och akademiska lärare ingår, säger Caroline Mellgren, som ansvarar för aktuell utbildning.

Mikael Damberg, inrikesministerInrikesminister Mikael Damberg kommer till Malmö universitet och Niagara vid två-tiden i eftermiddag (fredag 8 februari) i sällskap med bland andra Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, samt Joakim Sandell, riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Malmö.
Här ska de tas emot av Caroline Mellgren, föreståndare för enheten för polisärt arbete och polisutbildningen, som tar med gästerna direkt vidare till ett pågående seminarium på polisutbildningen som kommer att ledas av Marika Selander, polis, och Tom Nilsson, statsvetare.
– Utöver att få inblick i vårt ”prakademiska” arbetssätt kommer ministern och hans politikerkollegor även att få träffa och samtala med några av våra polisstudenter.

Därefter är tanken att Mikael Damberg och övriga gäster även ska få träffa och diskutera olika frågor med rektor Kerstin Tham och prorektor Per Hillbur. Då ska de bland annat få en genomgång av hur polisutbildningen är upplagd vid vårt lärosäte.
– De vill att vi ska beskriva verksamheten och berätta om vilka möjligheter vi ser samt vilka utmaningar vi står inför och våra framtidsplaner, säger Caroline Mellgren.

Under sin fredagsvistelse i Malmö ska Mikael Damberg, som under förra mandatperioden var närings- och innovationsminister, även träffa representanter för polisen i Malmö.

Text: Per M Eriksson