Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Fem frågor till Zeynep Erdal

2019-03-13

MEDARBETARE. Välkommen Zeynep Erdal, ny medarbetare på Studentcentrum, som ska koordinera samarbetet mellan Malmö stad och Malmö universitet för att förbättra villkoren för studenter.

Zeynap Erdal

Vad innebär ditt uppdrag?

– Som studentkoordinator kommer jag att under två år skapa en handlingsplan som utgår från studenters perspektiv i de frågor som rör sig i gränslandet mellan universitetet och staden såsom arbetsmarknad, studentliv samt studentbostäder. Vårt mål är att göra Malmö till Sveriges bästa studentstad! 

Vad har du jobbat med tidigare?

– Förutom att ha arbetat aktivt med integrations- och mångfaldsfrågor i Sverige, har jag under flera år arbetat som lektor i kvalitativ forskningsmetod vid Fudan University och Shanghai University of Finance and Economics där jag handledde och koordinerade fältstudier. Jag har också arbetat som analytiker för In On Africa, där asiatiska investeringars socio-ekonomiska påverkan på den afrikanska kontinenten var mitt fokusområde. Innan jag landade i Malmö stad och på Malmö universitet hade jag en samordnartjänst på Istanbul International Center for Private Sector in Development (IICPSD), ett internationellt policycenter under FN:s utvecklingsprogram (UNDP) i Turkiet som stöder den privata sektorn och stiftelser i att bli transformativa partners i samhällsutvecklingen.

Vilka kommer du främst att samarbeta med?

– Som studentkoordinator för Malmö stad och universitetet kommer jag framförallt att arbeta med Studentcentrum, Universitetskansliet och Studentkåren, men även samarbeta med fakulteter och andra aktörer som är relevanta för de olika projekten.

Berätta lite om dig själv!

– Jag kommer ursprungligen från Skåne, men har spenderat större delen av det senaste årtiondet i Kina, Turkiet och Norge. Jag drivs av min nyfikenhet för andra kulturer och samhällen vilket har medfört flera språkkunskaper, masterexamen i sociologi och i statsvetenskap samt resor till jordens alla hörn. Jag trivs som bäst vid havet!

När tycker du att övriga medarbetare kan eller ska kontakta dig?

– Kontakta mig gärna om du har förslag, idéer eller funderingar kring de olika ämnesområden jag arbetar med.