Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Barn till medarbetare erbjuds tandvård vid Odontologiska fakulteten

2019-05-02

Nu kan du som medarbetare vid Malmö universitet lista ditt eller dina barn för tandvård på OD, Odontologiska fakulteten. OD tar emot nya barn- och ungdomspatienter i åldern 0-19 år och kliniken för allmän barn och ungdomstandvård, ABUT, erbjuder allt från förebyggande tandvård till mer avancerade behandlingar.

Tandvården vid ABUT är självklart kostnadsfri och barn och ungdomar blir omhändertagna av tandläkarstudenter som är i slutet av sin utbildning. Till deras hjälp finns erfarna tandläkare, flera specialister inom såväl barntandvård som tandreglering och tandsköterskor som är vana att möta många barn och ungdomar. 

– Vår yngste son drabbades av tandläkarskräck i lågstadieåldern efter en mindre positiv upplevelse hos en privattandläkare. Vi kontaktade då OD och där fick sonen god tid på sig att bearbeta sina dåliga tandläkarerfarenheter tillsammans med studenterna och handledarna. 
–  Med följd att han i dag utan bekymmer cyklar till tandläkarna på OD och har även varit en del i ett forskningsprojekt om tandreglering. Även hans storebror, som går på samma klinik, är väldigt nöjd med bemötandet på OD:s klinik. 
– Så vi har bara positiva erfarenheter av att låta våra barn få sin tandvård på OD, säger Per M Eriksson, enhetschef på Malmö universitets kommunikationsavdelning.

Läs mer om ABUT