Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Yoga och cirkelträning på schemat i höst

2018-08-30

FRISKVÅRD. Cirkelträning, yoga och innebandy i anslutning till arbetsdagen är först ut i en satsning på ett bättre friskvårdserbjudande för Malmö universitets medarbetare.

Med start vecka 38, den 18 september, kommer cirkeltränings- och yogapass att hållas varje vecka i Orkanens idrottshall. De nya träningspassen är ett första steg i ett förbättrat friskvårdserbjudande för universitetets medarbetare.

Passen är öppna för alla medarbetare, det kostar ingenting att delta och du behöver inte anmäla dig i förväg till cirkelträning eller yoga. De lämpar sig både för nybörjare och för den som tränar regelbundet, och det finns möjlighet att duscha och byta om på plats. Ta med dig några kollegor och prova!

Cirkelträning på tisdagar klockan 12.15–13.00

På det här passet arbetar vi med kroppen som belastning eller med enkla redskap. Vi ska höja pulsen och träna kroppens olika delar.

Yoga på torsdagar klockan 7.30–8.15

På det här passet blandas styrka och avslappning för att ge en bra start på dagen, med inspiration från flera yogaformer. Det finns yogamattor att låna, men ta gärna med en egen om du har.

Innebandy på fredagar klockan 12.00–13.00

Sedan tidigare finns det även möjlighet att spela innebandy, även detta i Orkanens idrottshall. Till det här passet behöver du föranmäla dig. Kontakta Jesper Fundberg för att komma med på utskickslistan eller få veta mer.

Samarbete mellan HR-avdelningen och Idrottsvetenskap

Torun Mattsson, prefekt på institutionen Idrottsvetenskap, kommer att vara en av ledarna för yogapassen. Även de övriga passen leds av medarbetare från Idrottsvetenskap.

– Jag hoppas att det ska locka många medarbetare, och även långsiktigt leda till en förbättrad arbetsmiljö. Det är även socialt, eftersom man tränar tillsammans med kollegorna och får träffa medarbetare från andra delar av universitetet, säger Torun.

Text: Janni Karlsson