Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Universitetet syns på Malmöfestivalen i sommar

2018-06-13

Under Malmöfestivalen den 10–17 augusti kommer festivalbesökarna kunna besöka ett Malmö universitet i miniatyr där det bjuds på både inspiration och underhållning. 

Skiss på vårt tält på MalmöfestivalenSyftet är att skapa möten mellan unga i Malmö och våra studenter och öka kännedomen om Malmö universitet bland malmöborna. Det långsiktiga målet är att så ett frö hos unga att vilja studera på universitetsnivå i framtiden. 

Ett mini-Niagara bemannat av studenter

För att sticka ut på festivalen kommer tältet att se ut som en mini-variant av Niagara. Tältet bemannas av studentambassadörer som har i uppgift att inspirera och fungera som förebilder för unga skåningar, framförallt de yngre som går i högstadiet.

Studenterna står också för underhållningen i form av ett quiz där besökarna utmanar studenter i frågor relaterade till universitetets utbildningar. Quizzet kallas ”Smartare än en student” efter TV-programmet ”Smartare än en femteklassare”.

Tillsammans med en studentgrupp har ett frågebatteri på cirka 300 frågor på ämnena teknik, samhälle och lärande, hälsa och kultur tagits fram. Ämneskategorierna ska relatera till de utbildningar som Malmö universitet ger. 

– Malmöfestivalen är en plats där många ungdomar rör sig. Vi tycker att det är ett bra tillfälle att skapa möten mellan våra studenter och unga skåningar, våra framtida studenter. Tanken med aktiviteten i tältet är att hitta en kombination av både nytta och nöje. För många unga är steget in till högre studier stort men att prata en stund med en student kan kanske göra det mindre skrämmande. Kan vi också kan öka självförtroendet i en ung person, som vinner över en student i till exempel teknikfrågor, är det också kul, säger Ida Rosqvist på kommunikationsavdelningen.

Välkommen att komma förbi under festivalen!

Tältet står på Södertull, mellan Gustav Adolfs torg och kanalen under hela festivalen den 10–17 augusti. Alla är välkomna att komma förbi, träffa studenter och utmana dem i quiz.