Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Studenternas krav i fokus när nya lärmiljöer invigs den 15 februari

2018-01-25

För två år sedan gick en enkät med fokus på lärmiljöer ut till studenterna. Svaren har varit avgörande för arbetet med att utveckla bättre miljö för studiearbete.

– Vi skapade en grupp för lärandemiljöer på högskolan, säger Birgitta Wickman, chef för fastighetsutveckling. Gruppen är sammansatt av representanter från AKL, byggnad och service, IT, studentkåren och biblioteket för att utveckla både formella och informella lärandemiljöer på universitetet. Studenternas egen kravspecifikation ligger till grund för arbetet.

– Våning 3 i Gäddans kontorsdel har gjorts om till självstudieplatser, fortsätter Birgitta. Vi har tagit fram ytan i samarbete mellan lärare och studenter, och lärandemiljögruppen har tagit hjälp av och drivit arbetet med en arkitekt.

– Vi har kompletterat med en belysning som ger en behagligare miljö, säger Annika Åkerblad, inredningsarkitekt vid Malmö universitet. Det blir lite mer intimt med hjälp av belysningen och eluttag som är sänkbara som kan skjutas upp i taket. Elanslutningarna har gjorts så att flexibiliteten i rummet har höjts. Vi har också hängt ljudabsorberande gardiner för att få en bättre ljudmiljö.

Lokalerna innefattar ett kontorsplan med fikarum, lounge och grupprum för studenter, och invigningen äger rum den 15 februari.

Text: Johan Portland