Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Nya databaser på biblioteket

2018-09-20

INFORMATIONSSÖKNING. Biblioteket har köpt in eller uppdaterat flera nya databaser och campuslicenser.

Altinget (efterföljare till Riksdag och departement) är en digital nyhetsportal om politik i Sverige och EU. Här går det att följa den politiska beslutskedjan från förslag till lag, men tjänsten innehåller också debatter och analyser. Sedan tidigare har personal på universitet enskilt prenumererat på Altingets Nyhetsbrev men nu är det möjligt för all personal och även studenter att anmäla sig till dessa. Nyhetsbreven är nischade inom sju sakpolitiska områden - arbetsmarknad, EU, miljö och energi, rikspolitik, säkerhet, utbildning och vård och hälsa. Vill du ha ett nyhetsbrev eller ändra din ämnesbevakning, anmäl dig till Altinget via adm@altinget.se. Biblioteket har campuslicens och står för kostnaden.

Sage Business Cases är en tvärvetenskaplig databas med 2500 fall som beskriver aktuella praktiker och problemställningar från förvaltnings- och affärsverksamheter över hela världen. För lärare finns i många fall ”Teacher Notes” med förslag på pedagogiskt upplägg, diskussionsfrågor och lärandemål. Sage Business Cases vänder sig framför allt till dem som exempelvis studerar ekonomi, medieteknik, produktutveckling och marknadsföring.

Access World News Research Collection innehåller nyheter från hela världen.Tjänsten är uppdaterad och Malmö universitet har nu tillgång till nästan 10 000 källor – tidningar, bloggar och mycket mer.

Springer e-Books archive / Behavioural Science är en samling som består av 1200 e-böcker med beteendevetenskaplig inriktning. Böckerna är utgivna mellan 1949 och 1999 och som exempel kan nämnas The Collected Works of L. S. Vygotsky i sex volymer.