Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Ny lärarrepresentant till universitetsstyrelsen

2018-04-10

UNIVERSITETSSTYRELSEN. Fyllnadsvalet är avslutat och Helena Holmström Olsson är ny lärarrepresentant i universitetsstyrelsen från och med 9 april.

Nu är fyllnadsvalet av en lärarrepresentant till universitetsstyrelsen avslutat. Ny lärarrepresentant blir Helena Holmström Olsson, biträdande professor i datavetenskap, som fick 39 procent av rösterna. Hon är ny ledamot under mandatperioden 9 april 2018 till 30 april 2020.

Som lärarrepresentant vill Helena Holmström Olsson arbeta för att förstärka universitetets profil ytterligare på undervisnings- såväl som på forskningssidan.

– Jag vill arbeta för samverkan, för tillämpad forskning och för att hitta flexibla undervisningsmodeller som inbjuder till ett livslångt lärande för såväl unga som äldre studenter, säger hon.

Helena Holmström Olsson har tidigare varit lärarrepresentant i styrelsen för Göteborgs universitet och har även erfarenhet av att arbeta på andra svenska och utländska lärosäten och har också varit med i arbetet med att utveckla utbildningsprogram på Malmö universitet såväl som på andra svenska lärosäten och vill skapa en miljö där studenterna får möjlighet att tillämpa sina kunskaper i praktiken. 

– Med min erfarenhet och kompetens vill jag bidra till att Malmö universitet ytterligare förstärker sin samverkan med näringsliv och myndigheter samt att vi utbildar studenter som är eftertraktade inte bara på dagens arbetsmarknad utan också i framtiden, säger Helena Holmström Olsson.

Bakgrunden till att det hölls ett elektroniskt fyllnadsval i slutet av mars var att en av lärarrepresentanterna, Magnus Nilsson, har blivit prodekan på Fakulteten för kultur och samhälle och lämnat universitetsstyrelsen.

Mer om Helena Holmström Olsson

Universitetsstyrelsen

Text: Johanna Svensson