Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Nätverk inom teknik – så kan du som medarbetare ha glädje av Mobile Heights

2018-02-08

SAMARBETE. Mobile Heights är ett nätverk om teknik – för akademi, näringsliv och det offentliga där Charlotte Ahlgren Moritz, vicerektor på Malmö universitet är med i styrelsen och ytterligare ett tjugotal universitetsmedarbetare ingår i olika projekt och samarbeten. Hur kan du som forskare eller lärare ha glädje och nytta av Mobile Heights, och hur ska du göra? Fem frågor till Aline Studemund, projektledare på Mobile Heights.

Kan medarbetare och studenter hitta samarbetspartners genom Mobile Heights? 

– För studenter gäller att vi gärna ställer upp för masteruppsatsintervjuer eller i vissa fall hjälper till att hitta intervjupartners bland våra medlemmar. När det gäller forskare och andra medarbetare kan vi absolut tänka oss att vara samarbetspartners i olika projekt eller aktiviteter. Vi hjälper även till att hitta andra samarbetspartners bland våra medlemmar. 

Kan det finnas pengar att söka för att genomföra projekt av olika slag?

– Eftersom Mobile Heights är en ideell organisation har vi inga pengar att dela ut. Vi kan dock hjälpa till med råd och kontakt hur och var ni kan söka pengar. Annars finns möjligheten ibland att gå med i ett projekt som vi redan är involverade i, som är finansierat från Vinnova eller liknande. 

Kan studenter använda Mobile Heights för att hitta praktikplatser? 

– Vi erbjuder inga praktikplatser, däremot kan studenter kolla på en av våra medlemmar Academic solutions, https://academicsolutions.com/sv. Detta är en bra sida för studenter för att hitta praktikplatser eller student- och sommarjobb. Några av våra medlemmar finns med där. 

Finns det möjlighet att gå på föreläsningar eller andra events? 

– Ja! Varje månad har vi minst en föreläsning i form av ett frukostseminarium per månad, ToppenMorgon, som alla anställda vid Malmö universitet kan gå på gratis. Annars gäller det att hålla sig uppdaterad via nyhetsbrevet eller sociala medier för att se vilka aktiviteter vi erbjuder. Där händer alltid mycket med andra samarbetspartners och även events/workshoppar som vi arrangerar gemensamt. 

Är det framför allt forskning och utbildning inom teknikområdet som eller gäller det andra utbildningar och forskningsområden också? 

– Det gäller främst teknikområdet men ibland även andra.

Hur tar man kontakt?

– Vi matchar människor som behöver träffas och möjliggör nätverkande och kunskapsdelning. Om du vill utöka ditt professionella nätverk, delta i projekt och seminarier och workshoppar organiserade av oss, hör av dig! Bäst är att kontakta Mobile Heights verkställdande direktör Ola Svedin (ola.svedin@mobileheights.org) eller projektansvarig Johan Lindén (johan.linden@mobileheights.org). Håll koll på arrangemangen med hjälp av facebooksidan, eller prenumerera på nyhetsbrevet, http://mobileheights.org/contact/.

Mer om Mobile Heights

Mobile Heights är en ideell klusterorganisation med 101 medlemmar, som Sony, Schneider-Electric, små nystartade företag, Lunds universitet, Malmö universitet och kommuner i Lund, Malmö och Helsingborg. Medlemmarna är tekniskt inriktade och har kompetenser inom Internet of Things, digitalisering, hårdvaru- och mjukvaruutveckling, samt artificiell intellligens.

Text: Johanna Svensson