Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Friskvårdsersättningen höjs från 1 januari

2018-09-11

Gymkort, massage och fotvård är några av de friskvårdsaktiviteter som universitetets medarbetare använder sin friskvårdsersättning till. Från och med nästa år höjs ersättningen till 2 500 kronor per medarbetare och år.

Den skattefria ersättningen för motion och friskvård höjs från 1 500 kronor till 2 500 kronor per medarbetare och år från den 1 januari 2019. Senaste höjningen gjordes 2009 och för att bättre följa med prisutvecklingen och täcka en större del av medarbetarnas utgifter har rektor nu fattat beslut om att friskvårdsbidraget ska höjas.

Under 2017 var det ungefär 500 medarbetare som utnyttjade friskvårdsbidraget, men förhoppningen är att fler ska använda det framöver. Bland annat används det till gymkort, massage och fotvård, men de flesta motions- och friskvårdsaktiviteter täcks.

– Friskvårdssatsningen tillsammans med Idrottsvetenskap är en början på ett samarbete som vi uppskattar väldigt mycket från HR och universitetet i stort. Vi ser också fram emot föreläsningar inom temat motivation och hälsa som kommer att erbjudas under hösten, säger HR-chef Charlotta Ankarlilja.

Alla medarbetare har rätt till friskvårdsersättningen. Om du bara har varit anställd en del av året har du rätt till motsvarande del av det totala beloppet. Din anställningsgrad påverkar däremot inte ersättningen.

Här kan du läsa mer om ersättning för friskvård

Missa inte heller de nya träningspassen som är öppna för alla medarbetare

Text: Janni Karlsson