Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Flyttstädning i itslearning och lansering av Canvas

2018-01-26

Under våren kommer vi succesivt introducera den nya lärplattformen Canvas för all personal. Höstterminen 2018 kommer merparten av våra utbildningar använda Canvas som lärplattform. Itslearning ska helt fasas ut under 2019 men vi behöver börja med en ”flyttstädning” redan nu.

Itslearning har använts i många år och alla gamla kurser ligger kvar. Itslearning kommer nu att tömmas på allt innehåll som är äldre än 20110701. Denna tömning kommer att ske den 1 mars, det innebär att alla som vill spara något äldre än 20110701 måste göra det senast 20180228, läs mer om hur du sparar ditt kursmaterial här. 

En systembackup görs för arkivering men endast vid särskilda situationer kommer arkivansvarig personal öppna upp backupen för att söka fram material.

Det är därför väldigt viktigt att varje medarbetare nu passar på att gå igenom sitt gamla material och sparar det som ska flyttas över till vår nya lärplattform Canvas. 

Utöver manualen kan ni alltid vända er till en fakultetsutbildare som ni hittar här. Fakultetsutbildarna har alla arbetat i itslearning och har erfarenhet av systemet. Fakultetsutbildarna är även i ständig kontakt med itslearnings systemansvarige och kan på så sätt snabbt få svar om det uppstår frågor som vi behöver hantera och som saknas i manualen.

Ytterligare en flyttstädning kommer att ske. 

I sommar, 20180701 kommer allt som är äldre än 20150701 att arkiveras på samma sätt som ovan. Du kan således redan nu börja planera för en flytt eller städning av detta material. Mer information kommer löpande om flytten till Canvas, vill du redan nu se på tidsplanen för utfasningen av itslearning så hittar du all information här  

Med vänlig hälsning
Systemägare och förvaltare av itslearning

Text: Mathias Persson