Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Drivhuset kan hjälpa dina studenter

2018-04-23

UTBILDNING. Har dina studenter kunskaper och drivkraft men svårt att veta hur de ska använda dem? Har de idéer men behöver praktiskt stöd? Drivhuset finns inom universitetets väggar och är ett bollplank för studenter som vill starta egna verksamheter.

– Studenter som vill göra något med eller utöver sin utbildning kan få stöd hos oss. Om man vill starta ett företag hjälper vi till med hur man går från idé till verksamt företag, både med utvecklingen av idén, vilka steg man ska ta och de praktiska bitarna kring företagandet, berättar Sebastian Ekstam som är verksamhetsledare för Drivhuset Malmö.

Startade i Karlstad

drivhuset– Vi kan hjälpa till att hitta finansiering för projekt och att spetsa till idéer så att de blir mer samhällsnyttiga. Inom Drivhuset arrangeras också föreläsningsserier och här finns ett nätverk som hjälper till att rusta studenterna för framtiden.

Drivhuset kan hjälpa studenter inom alla sorters utbildningar – det som krävs menar Sebastian Ekstam är framför allt vilja – vilka att satsa på sig själv och att använda sina kunskaper och utveckla idéer tillsammans.

– Att ha en idé är bra men inte nödvändigt. Vi jobbar mycket i utbildningar med att omsätta kunskaper från utbildningen till hur man jobbar praktiskt för att skapa värde för andra.

Ökat samarbete med forskare

All vägledning som Drivhuset kan bidra med är kostnadsfri och under sekretess. Förutom att arbeta med utbildningssidan vill de också etablera mer samarbete med forskare. 

– Bjud gärna in oss för att hitta gemensamma frågor kring samhällsengagemang och entreprenörskap, samt metoder för att utveckla detta.

Text: Johanna Svensson