Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Dags att fundera på sommarsemestern

2018-03-22

För lärare, forskare och doktorander läggs semestern ut automatiskt i följd från måndagen efter midsommar. Om du vill ha det på något annat sätt behöver du komma överens om det med din chef.

För lärare, forskare och doktorander läggs årets samtliga semesterdagar ut i följd från måndagen efter midsommar av löneadministratören. Om du vill ta ut delar av din semester senare under året kommer du överens om det med din chef och meddelar bemanningsansvarig, som lägger in avvikelsen i tjänsteplaneringsverktyget Retendo. Du behöver inte själv registrera något i Egenrapporteringen. Om du redan har haft semester i år som du har lagt in i Egenrapporteringen behöver du inte heller göra någonting, utan resterande dagar läggs ut under sommaren.

Om du är lärare, forskare eller doktorand och vill spara några av dina semesterdagar till ett annat år måste du lämna in en särskild blankett om detta till din chef senast den 15 april.

Teknisk och administrativ personal registrerar däremot själva sina semesterdagar i Egenrapporteringen och behöver inte ansöka om att få spara dagar.

Här hittar du all information om semester