Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Akademisk högtid i ny form den 19 oktober

2018-05-31

Den första akademiska högtiden som Malmö universitet kommer att bjuda på både nya och bekanta inslag. Notera redan nu datumet i din kalender!

Den 19 oktober kommer vår första akademiska högtid som universitet att gå av stapeln. Delar av ceremonin kommer nu att uppdateras och formas om, men mycket av innehållet kommer även att kännas igen från tidigare år.

– Den högtid som vi har haft tidigare har vuxit sig större med fler nya doktorer och professorer samt en mängd olika inslag. Ambitionen är att vi nu ska landa i ett sammanhållet arrangemang som både är högtidligt för de medverkande och angenämt att besöka för övriga kollegor, säger Daniel Hansson, som är projektledare.

Delas upp i två högtider

Högtiden i oktober kommer även fortsatt att fokusera på doktorspromotion och professorsinstallation, medan prisutdelningar och summeringar av året som gått gradvis flyttas till en helt ny högtid på våren. Hur denna kommer att se ut är ännu inte klart.

Ceremonin den 19 oktober kommer att utvecklas både dramaturgiskt och scenografiskt, i samarbete med regissören Helena Röhr. Promotionsmusiken kommer till viss del att skrivas om för att passa det nya formatet, och ytterligare underhållningsinslag kommer att tillkomma. För de nya doktorerna och professorerna arrangeras en högtidsmiddag efter ceremonin, medan övriga som har närvarat liksom tidigare år bjuds in till ett gemensamt mingel.

Skriv upp datumet redan nu!

Mer information om den akademiska högtiden och möjlighet att anmäla sig kommer att komma efter sommaren, men notera redan nu datumet i din kalender!

Text: Janni Karlsson