Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Utdelning av NOR (Nit och Redlighet)

2017-03-13

Denna utmärkelse tilldelas personer, som vid utgången av 2018, har varit statligt anställda i 30 år eller om personen lämnar sin anställning med pension efter minst 25 år. Berörda har att välja mellan armbandsur i guld, kristallskål i graverat eller slipat glas och guldmedalj.

NOR 2017 medalj

Vid tillgodoräkning av anställningstid läggs all statlig anställning samman. En arbetstagare som har anställning hos flera statliga arbetsgivare kan dock endast få NOR hos en av myndigheterna.

Deltidsanställning likställs med heltidsanställning. Huvudregeln är att anställningstiden tillgodoräknas även om arbetstagaren varit ledig för t ex vård av barn. Ledighet i mer än 180 dagar under en femårsperiod för enskilda angelägenheter, privat eller kommunal anställning tillgodoräknas inte.

Om du är osäker på din statliga anställningstid, går det bra att maila till Vivi Budtz, HR-avd, uppge ditt namn och personnummer så skriver hon ut en matrikel från SPV, Statens tjänstepensionsverk.

Om utdelning av NOR är aktuellt för dig, maila personnummer, namn, hemadress och vilken gåva som önskas till Pernilla Biström senast 23 mars.

Text: Johan Portland