Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Snart börjar den nya logotypen att synas

2017-09-28

Den 1 januari byter högskolan namn och logotyp. Förberedelserna pågår just nu och under hösten kommer förändringarna att börja synas och märkas.

Malmö universitets logotypI samband med namnbytet till Malmö universitet den 1 januari 2018 kommer även logotypen att bytas. Den nya logotypen presenterades i slutet av maj i år efter beslut av rektor och kommer att börja användas stegvis med start vid årshögtiden nu i oktober. Bland de första användningsområdena blir just årshögtiden och andra aktiviteter som ingår i firandet av universitetsåret, samt rekryteringskampanjen inför nästa termin.

Exempelbild grafiskt-element-Universitet-2018Med start vid årshögtiden den 20 oktober i år kommer firandet av universitetsåret att pågå under hela 2018 genom en mängd aktiviteter. För att särskilt uppmärksamma och föra ut budskapet att vi blir universitet nästa år används ett särskilt märke i kommunikationen inför och i samband med universitetsblivandet, alltid tillsammans med logotypen.

Både den nya logotypen och märket kommer att finnas för nedladdning på Medarbetarwebben efter årshögtiden tillsammans med instruktioner för användningen.

Ny grafisk profil kommer

Utöver den nya logotypen har även resten av den grafiska profilen setts över. Bland annat kommer förändringen att synas i färger, grafiska element och bildmanér. Just nu pågår arbetet med att ta fram en grafisk manual, som kommer att vara klar i december. Dock kommer förändringen att kunna synas tidigare på några håll, bland annat i studentrekryteringskampanjen och trycksaker som tas fram nu för att finnas under nästa år.

Praktiska förändringar i samband med bytet

Bytet av namn och logotyp kommer även att innebära en mängd praktiska förändringar. Bland annat måste kontorsmaterial, skyltar och e-postadresser bytas. Mer information om det och svar på många praktiska frågor kommer inom kort.

Mer information

Har du frågor om grafisk profil, universitetsmärket eller högskolans logotyper? Kontakta kommunikation@mah.se

Har du redan nu praktiska frågor som har samband med universitetsblivandet? Ställ dem i Yammergruppen ”Vägen till Malmö universitet”

Tidigare nyheter:

Så ska Malmö universitets nya logotyp se ut

Nytt grafiskt element för att vi blir universitet 2018

Text: Janni Karlsson