Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Säkerhetsapp för dig som vistas i högskolans lokaler

2017-02-08

SÄKERHET. Nu kan du alltid bära med dig den information du akut behöver om något oväntat händer i högskolans byggnader. Säkerhetsavdelningen har tagit fram en säkerhetsapp som du kan ha i din smartphone, där viktig information finns samlad.

I appen finns bland annat kontaktuppgifter för akuta situationer, förebyggande instruktioner för exempelvis utrymning och hjärt- och lungräddning, snabblänkar till felanmälan och andra formulär samt en telefonbok för vanliga funktioner på högskolan.

– Vi som jobbar med säkerhet inom högskolan har ibland känt att vi har problem att nå ut med information till våra studenter, personal och besökare. Det här är ett försök att samla viktig information på ett och samma ställe, säger säkerhetsansvarig Leif Wulff.

Appen finns både på svenska och engelska och är webbaserad, vilket betyder att du inte behöver ladda ner den till din telefon eller uppdatera den, utan sparar den som en genväg på startskärmen.

Vi hoppas så klart att appen blir användbar och att alla studenter och personal kommer att ha glädje av den, säger Peter Olsson som har arbetat med att ta fram appen.

Om du har synpunkter eller förslag för vidareutveckling när du har testat appen är du välkommen att höra av dig till Peter antingen i appen, på e-post till peter.olsson@mah.se eller på telefon till 040-665 84 64.

Så sparar du appen på din telefon:

Klicka här för att komma till appen eller använd QR-koden:

qr

Om du har iPhone:  

Skärmdumpar från iPhone

På iPhone väljer du den mittersta symbolen i webbläsarens nederkant och sedan ”Lägg till på hemskärmen” för att spara den som en app i din telefon.

Om du har Android:

Skärmdump från Android

På Android-telefoner öppnar du menyn högst upp till höger i webbläsaren och väljer ”Lägg till på startskärmen”. Du väljer själv ett namn för bokmärket.

Text: Janni Karlsson