Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Nytt utseende på högskolans utbildningssidor

2017-01-25

WEBB. Den 30 januari genomförs en förändring i utseendet på högskolans utbildningssidor - även kallat ”Edu”. Edu är högskolans digitala utbildningskatalog och ska locka studenter till våra utbildningar men fungerar idag även som ett verktyg för utbildningsadministrationen. 

Senast en förändring gjordes på dessa sidor var 2012. Då handlade det om ett systembyte, översyn i sidornas funktioner samt en anpassning av webbsidornas utseende. Denna gång handlar det i huvudsak om ett lyft i sidornas utseende och en anpassning efter hur besökaren använder dem. 

Nya edu-sidornas utseende

Bild på det nya utseendet i Edusidornas sökfunktion.

Anpassning till nya tekniska krav

– Förändringen av utseendet beror i huvudsak på att den bakomliggande teknik som sidan är uppbyggd av är utdaterad vilket gör att Edu-sajten inte fungerar bra för mobiler och plattor. I det nya utseendet blir det mer scrollande och att layouten anpassas till besökarens skärm, säger webbsamordnare på kommunikationsavdelningen Michael Gustafson. 

– Webbstatistik och användarundersökningar visar att blivande studenter framförallt vill hitta våra kurser och program samt titta i utbildningsplanen. Det har vi tagit fasta på i vårt arbete, säger Michael Gustafson.

Fokus i förändringen har varit:

  • Anpassat till mobiler och surfplattor. 
  • Anpassat till de riktlinjer som har med tillgänglighet på webben att göra.
  • Tar hänsyn till sökmotorer på ett bättre sätt.

Varför just nu?

Datumet för lanseringen är satt med en rad omständigheter i åtanke. Dels är det efter att den internationella ansökningsomgången är avslutad men innan den svenska ansökningsperioden har startat. Det är inte heller precis vid terminsstart.

Kontaktperson vid eventuella buggar

I samband med lanseringen kommer det att finnas extra resurser som support för att justera eventuella buggar på sajten. Om du upptänker några felaktigheter så är du välkommen att kontakta webbsamordnare på kommunikationsavdelningen Michael Gustafson.

Text: Ida Rosqvist