Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Ny administrativ chef för KS och TS

2017-03-30

Helene Manger har de senaste åren arbetat på SLU i Alnarp men är nu redo att vara med på Malmö högskolas resa till att bli universitet. Detta då det nu är klart att hon blir administrativ chef för fakulteterna Kultur och samhälle (KS) samt Teknik och samhälle (TS). 

Helene kommer senast från SLU Alnarp där hon varit administrativ chef för personal- och ekonomienheten på Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap. Hon har trivts väldigt bra på SLU Alnarp och där kunnat utveckla sitt ledarskap som bygger på tron att alla kan göra ett bra jobb bara man är på rätt plats i organisationen och har rätt förutsättningar. Tidigare har Helene arbetat inom Region Skåne i olika roller under flera år, när hon lämnade var det som verksamhetscontroller där arbetet bland annat innebar att samordna den samlade uppföljningen för hälso- och sjukvård. Att hon lämnade Region Skåne för SLU Alnarp var just för att utveckla sitt chefskap.

Helene Manger

– Jag var sugen på ett mer direkt ledarskap där jag som chef nära verksamheten kunde fatta en del snabba beslut tillsammans med medarbetarna, säger Helene.

Men nu är hon laddad att gå vidare från Alnarp till en lite större organisation och Malmö högskola ser hon som en spännande arbetsplats som är mitt i en historisk förändringsperiod, från högskola till universitet. Den 1 juni börjar Helene som ser fram emot att träffa sina medarbetare och att tillsammans med dem skapa goda förutsättningar för akademin, administrationen och studenterna. Helene kommer att vara chef över ett 30-tal medarbetare och vara direkt under förvaltningschef Susanne Wallmark. 

Text: Mathias Persson