Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Erfaren professor sökes till dekanuppdrag

2017-01-13

NY DEKAN. En professor eller docent med stor förståelse för olika vetenskapliga discipliners förutsättningar i undervisning och forskning. Det söker högskolan nu till uppdraget som dekan för Teknik och samhälle.
– Förutom möjlighet att söka uppdraget på egen hand så är medarbetare även välkomna att nominera kollegor, säger Sara Säthersten, HR-specialist i rekryteringsgruppen.  

Av platsannonsen, som publicerades i veckan, framgår det att kommande dekan på Teknik och samhälle även ska ha erfarenhet av att leda och utveckla forskning och utbildning inom relevant ämnesområde, då gärna i en flervetenskaplig miljö.
Dessutom bör han eller hon bland annat ha erfarenhet av att ansvara för ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor samt framgångsrikt leda förändrings- och utvecklingsarbete.
I annonsen lyfts det också fram att högskolan gärna ser att kommande dekan har vana av att bedriva ett inkluderande ledarskap i balans mellan linjeansvar och inflytande.

Under ansökningstiden kan medarbetare på högskolan samtidigt nominera kollegor som de tror är lämpliga för uppdraget som dekan på fakulteten.
– Men det gäller i så fall att agera inom de närmaste veckorna. Senast sista januari vill vi ha in nomineringarna för att rekryteringsgruppen ska kunna bedöma föreslagna kandidater och eventuellt kunna agera vidare i frågan och uppmana vederbörande att söka uppdraget, säger Sara Säthersten och förklarar att sista ansökningsdag är 28 februari.

Anledning till att Teknik och samhälle nu söker en ny dekan är att Catarina Coquand vid nästa månadsskifte lämnar posten för att bli högskoledirektör på Högskolan i Halmstad.
Hon kommer då ha haft uppdraget i drygt tre år och under denna period har fakulteten vuxit rejält – främst vad gäller antal medarbetare och forskning. Under hösten har fakulteten, under Catarina Coquands ledning, även genomfört en omorganisation. 

Text: PM Eriksson