Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Höjd kompetens inom hjärt- och lungräddning

2017-11-23

LIVRÄDDNING. – Facility Service verkar i samtliga hus och vi rör oss ständigt i lokalerna. Det är med andra ord oftast medarbetare från oss som är först på plats eller larmas till en incident, säger Per Bjurnemark, chef för Facilty Service. Under hösten har närmare 70 personer utbildats i hjärt- och lungräddning.

Under hösten har Facility Service medarbetare, samt alla tentamensvakter, erbjudits utbildning i hjärt- och lungräddning. Det är närmare 70 personer som har nappat på erbjudandet.

Målet med utbildningen var att deltagarna skulle få teoretisk och praktisk kompetens att konstatera ett hjärtstopp, utföra hjärt- och lungräddning samt hjälpa en person som drabbats av luftvägsstopp, enligt gällande riktlinjer från HLR-rådet. I utbildningen ingick även en introduktion i hur man använder en halvautomatisk hjärtstartare. 

– Facility Service verkar i samtliga hus och vi rör oss ständigt i lokalerna. Det är med andra ord oftast medarbetare från oss som är först på plats eller larmas till en incident. Det är en trygghet i att veta hur man ska agera då en akut situation uppstår, säger Per Bjurnemark, chef för Facility Service.

Ladda ner eller spara säkerhetsappen

– Vi vill även passa på att slå ett slag för Malmö högskolas Säkerhetsapp, där du alltid kan bära med dig den information du akut behöver om något oväntat händer i högskolans byggnader, säger Per Bjurnemark.

I appen finns bland annat kontaktuppgifter för akuta situationer, förebyggande instruktioner för exempelvis utrymning och hjärt- och lungräddning, snabblänkar till felanmälan och andra formulär samt en telefonbok för vanliga funktioner på högskolan.

Appen finns både på svenska och engelska och är webbaserad, vilket betyder att du inte behöver ladda ner den till din telefon eller uppdatera den, utan sparar den som en genväg på startskärmen.

Klicka här för att komma till appen, eller använd QR-koden:

QR-kod till säkerhetsapp