Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Högskolan byter teleoperatör i april

2017-01-27

TELEFONI. Nu har högskolan upphandlat en ny teleoperatör. Det innebär att all personal kommer att få byta operatör från Telia till Tele2. Övergången sker i slutet av april då du kommer att få byta ut SIM-kortet i din telefon. Det nya avtalet innebär också att du får mer datatrafik, 5GB per person istället för 1GB, och flera nya funktioner.

Det nya avtalet innebär att:

  • Vi byter operatör från Telia till Tele2, för både mobil och fast telefoni
  • Övergången sker i april, mer detaljerad tidplan kommer
  • Datatrafiken per person blir 5GB istället för 1GB
  • Nya funktioner kommer till

Nu pågår planering för att göra övergången smidig:

– Mer information om bytet kommer i god tid inför förändringen. Du kommer naturligtvis att ha kvar samma telefonnummer som tidigare. Som medarbetare kommer du att behöva byta ut ditt SIM-kort när det är dags att byta operatör, säger Christian Andersson, IT-tekniker på högskolan.

Det nya avtalet innebär att telefonin blir billigare, vi sparar ungefär 600.000 kronor om året, samtidigt som funktionaliteten förbättras:

– I samband med operatörsbytet gör vi också en modernisering av vår telefoni som många har efterfrågat. Vår växelplattform kommer att bytas ut och vi kommer att få nya funktioner, som att själv välja vilket telefonnummer som visas när vi ringer upp, säger Katrin Cederholm, telefoniansvarig på högskolan.

Text: Johanna Svensson