Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Förhandstitt på ”Teaching lab”-salarna

2017-09-01

VIDEOREPORTAGE. På Gäddan är det nypremiär för salarna 523 och 524 som går under arbetsnamnet ”Teaching lab”. Den som önskar har möjlighet att få en rundvandring i salarna den 11 september direkt efter ”Samtal om vårt universitet” som hålls i Café Vindstilla efter lunch.

Rummen har designats i en deltagarorienterad process där en grupp lärare och studenter har samarbetat med arkitekter och pedagogiska utvecklare. Under hösten kommer salarna att kunna bokas via AKL. Vi begav oss till Gäddan för att se de nya undervisningslokalerna och passade på att intervjua Patrica Staaf och Michael Svedemar

Videoreportage med Patrica och Michael

Rundvandring

För den som vill få en rundvandring redan måndagen den 11 september kommer en sådan erbjudas direkt efter rektor Kerstin Thams ”Samtal om vårt universitet” som sker i Gäddans Café Vindstilla kl 13:00 till 14:00, direkt efter detta samtal kommer Patricia att visa de nya undervisningslokalerna för den som så önskar. 

Workshop

Om du vill prova att undervisa i salarna är du välkommen till en workshop där du får använda rummen både i rollen som deltagare, men också som lärare. Vi diskuterar betydelsen av det fysiska rummets utformning för lärande med särskilt fokus på de här rummens design. Eftersom vi ser rummen som prototyper är ditt bidrag mycket viktigt för det fortsatta utvecklingsarbetet.

Deltagande i en workshop ger dig möjlighet att boka salen, via AKL. Under första terminen kommer vi att dokumentera och följa upp hur salarna fungerar, det är därför möjligt att du blir tillfrågad om att delta i intervjuer eller observationer samt att besvara enkäter.

Höstens första workshoppar genomförs torsdag 14/9 och fredag 15/9. Anmäl dig till ett tvåtimmarspass:

Torsdag: Ws 1: 9-11, ws2: 12-14, ws 3 14-16.
Fredag: ws 4 9-11, ws 5: 12-14, ws 6 14-16.

Text: Mathias Persson