Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

”Följ orkestern till Universitetsholmen!”

2017-02-22

BERÄTTELSER PÅ VÄGEN. Den 31 augusti 1998 invigdes Malmö högskola av dåvarande statsminister Göran Persson. På plats fanns även Danmarks statsminister Poul Nyrup Rasmussen och 1 500 inbjudna svenska och internationella gäster.

orkester

Foto: Pierre Mens

Dagen före den officiella invigningen marscherade en orkester från Gustav Adolfs Torg till Universitetsholmen med uppmaningen att följa med till öppet hus i högskolans lokaler. På kvällen bjöds studenterna in till en fest i Kockums gamla ubåtshall.

Ett av de mer spektakulära inslagen i invigningsfestligheterna var en ljusinstallation av den danska konstnären Elle-Mie Ejdrup Hansen, som bestod av en laserstråle från Kockumskranen som formade en pentagon över hamnområdet och centrala Malmö. Missade du invigningen?  På konstnärens webbplats kan du se en videodokumentation

invigning

Foto: Pierre Mens

Hur ska vi fira att vi blir universitet?

Inom de närmaste veckorna kommer rektor att fatta beslut om hur arbetet med 20-årsjubileet och invigningen av Malmö universitet 2018 ska organiseras. Då kommer det också att bli klart vilka som ska arbeta med projektet. Tanken är att det ska finnas utrymme för många goda initiativ inom hela organisationen.

– Laserkonstverket från 1998 är imponerande men vårt mål är förstås att göra något ännu bättre 2018, säger Hans Lindquist, senior rådgivare åt rektor.

 

Under 2017 kommer vi att lyfta fram berättelser ur högskolans historia. Har du något att berätta, eller har du tips på någon annan som har det? Hör av dig till Johanna Svensson!