Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Fler studentambassadörer sökes

2017-09-22

MALMÖ UNIVERSITET. I lördags utbildades nya studentambassadörer som ska representera högskolan, men fortfarande behövs det fler som kan hjälpa till med olika högskole- och universitetsevenemang framöver.

På Malmö högskola finns ett fyrtiotal studentambassadörer som anlitas för att hjälpa till med studentrekryterande aktiviteter – de åker ut till gymnasier och hjälper till på mässor och Öppet hus. De hjälper också till under universitetsfirandet, Årshögtiden och andra evenemang.

Utbildades i lördags

Minst en gång om året rekryteras nya studentambassadörer till högskolan som får en dags utbildning för att klara uppdraget, och i lördags var det dags. Studievägledare Dorota Gorna och Filippa Törnwall, kommunikatör, höll utbildningen för nya studentambassadörer och studenterna Hussain Al Kademi och Lana Lanica berättade om sina egna erfarenheter av uppdraget. Utbildningen innehöll presentationsteknik, introduktion till rollen som studentambassadör och basinformation om Malmö högskola och att söka till högre utbildning. 

– Det behövs fler studentambassadörer än vi har idag, så tipsa gärna era studenter om att de kan bli studentambassadörer, de kan kontakta mig. Det kommer att hållas ytterligare en utbildning i början på vårterminen 2018, säger Filippa Törnwall som är kontaktperson för studentambassadörerna.

Utbildning för nya studentambassadörer

En studentambassadör ska ha läst minst en termin på högskola eller universitet och högskolan försöker få en spridning när det gäller vilka utbildningar de representerar, dock finns inte studentambassadörer för alla utbildningar. Studenterna får ersättning för sitt arbete av uppdragsgivaren, för närvarande 120 kronor i timmen på vardagar och 135 kronor i timmen på helgdagar, plus 12 procents semesterersättning. En heldag för en ambassadör är sju timmar.

Tar även andra uppdrag

I första hand arbetar studentambassadörerna med studentrekryterande uppdrag men vid behov kan man anlita dem till andra högskolerelaterade uppdrag. Kontakta studentambassador@mah.se och beskriv uppdraget – hur många personer som behövs, när det är och hur lång tid, behöver de ha med sig något och krävs något förarbete. Var ute i god tid – vissa perioder har studentambassadörerna mycket att göra.

Dorota Gorna och Filippa Törnwall utbildar nya studentambassadörer.

Text: Johanna Svensson