Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

”Färdigt och färdigt, det är alltid en definitionsfråga”

2017-02-16

BERÄTTELSER PÅ VÄGEN. Paula Pragert började som högskolesekreterare i maj 1997 med placering på området Natur- och resurshushållning. 

"Det kom ut en annons om sju anställningar till organisationskommittén i Sydsvenskan, då tänkte jag att det här måste vara stället att vara på, hur ofta bygger man upp en högskola? Det var 500 personer som sökte, men jag blev till slut erbjuden två anställningar och fick faktiskt välja.

Paula Pragert planterar ekar
Paula Pragert i samband med invigningen 31 augusti 1997. 1000 ekar för kunskap skulle planteras där Västra hamnen är idag men planerna ändrades.

När jag var på anställningsintervju höll de på att riva i huset och tegelstenarna dunsade och dammade omkring oss, men jag ryggade inte tillbaka, och på det kriteriet blev jag vald. Tina Saarup sade att hon visste att det skulle bli mycket att göra men inte vilken kompetens som kunde behövas, så det var bra att anställa någon som verkade kunna hjälpa till med allt möjligt och inte verkade rädd av sig.

Min första arbetsuppgift var att gå runt i Tornhuset och se om jag kunde hitta något som jag kunde använda som skrivbord att flytta in i det enda rummet som var klart. Det var innan huset blev renoverat, sedan byggdes det rummet om till toalett. På den tiden brukade uteliggare sova i källaren och det stod fortfarande ”hamnkapten” på dörren till det finaste rummet.

Med hjälp av andra lärosäten tog vi in studenter redan 1997, och inför det första uppropet blev jag intervjuad av Sydsvenskan, då frågade de ”är högskolan nu klar?” och mitt svar blev rubriken till ett dubbeluppslag, ”Färdigt och färdigt, det är alltid en definitionsfråga”."

Ny tjänst från första mars

Paula Pragert började som högskolesekreterare i maj 1997 med placering på området Natur- och resurshushållning. Då hade hon en examen i företagsekonomi, en gymnasielärarutbildning från Lärarhögskolan och hade jobbat en period som institutionssekreterare på högskolan i Halmstad. Efter 20 år och många andra positioner på högskolan blir Paula den 1 mars chef för ledningsstödet. Hon är också fortsatt chef för avdelningen för utbildnings- och forskningsstöd tills ny chef tillsätts.

annons-hogskolesekreterare

Text: Johanna Svensson