Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Digital support i drop-in format

2017-01-10

KOMPETENSUTVECKLING. Vill lära dig mer om digitala möten, hur du filmar med din telefon eller behöver du hjälp och stöd i ditt redaktörskap? Under våren blir det full aktivitet i AKL's lokaler (OR:C527) i Orkanenbiblioteket när Medieverkstaden och Kommunikationsavdelningen arrangerar drop-in för medarbetare varje tisdag och onsdag. 

Digitala former för lärande och undervisning

Medieverkstaden välkomnar lärare och personal som har frågor och funderingar om digitala former för lärande och undervisning. Utgångspunkten är pedagogisk och verkstaden bemannas gemensamt av AKL, IT samt biblioteket.

Under våren har Medieverkstaden öppet tisdagar 13-16 för drop-in. Varje tisdag hålls även workshop och prova-på-verksamhet på olika teman. Programmet för januari innehåller följande teman:

  • Filma med din telefon eller läsplatta: 17 januari
  • Digitala möten (Skype m.fl): 24 januari
  • Prova Mentimeter: 31 januari 

I slutet av månaden kommer resten av programmet att publiceras på Medieverkstadens webbsida 

Stöd och råd i ditt webbredaktörskap

Med start den 25 januari bjuder kommunikationsavdelningens webbgrupp in dig som behöver support och stöd i ditt redaktörskap till vår Webbstuga varje onsdag 14-16. Satsningen är ett komplement och påbyggnad till grundkursen i Episerver. Här kan du bland annat få hjälp med layout och struktur, problem med länkning och bilder eller rubriksättning på din webbsida. Löpande under våren kommer vi även att tillägna vissa tillfällen till tema tillgänglighet på webben, detta för att förbättra webbplatsens kvalitet och se till att vi lever upp till lagkrav.

Tid och plats

  • Var: OR:C527. Orkanen, plan 5 i biblioteket.
  • När: Medieverkstadens drop in tisdagar 13-16. Webbstugans drop-in onsdagar 14-16.

Text: Sarah Stancs