Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Digitalt lärande i Medieverkstaden

2015-03-31

Möte i Medieverkstaden

PEDAGOGIK. Nu öppnar Medieverkstaden, där främst personal men även studenter kan lära sig mer om digitala former för lärande och undervisning.  
Vi vill svara på de behov som finns, men också driva utvecklingen framåt, säger Patricia Staaf, föreståndare för AKL som ansvarar för den nya satsningen. 

Verkstaden ligger i Orkanenbiblioteket, rum C527, och här finns såväl teknisk utrustning som pedagogiskt och tekniskt kompetent personal från BIT och AKL. Möjligheterna är stora och de som arbetar på verkstaden vill kunna hjälpa till med både mindre frågor och stora utvecklingsprojekt.

Stort och smått
Tre eftermiddagar i veckan är det drop in-verksamhet, då personal och studenter kan ställa frågor om digitalt lärande, testa utrustning eller bara låta sig inspireras.
– Men det går också bra att boka en tid om man känner att man har lite större behov, säger Kristina von Hausswolff, pedagogisk utvecklare på AKL

Workshops och seminarier är en del av verksamheten och under våren kan exempelvis föranmälda deltagare lära sig mer om hur man producerar videoföreläsningar. Hur stort utbudet blir i fortsättningen beror på efterfrågan.

Förslag från projekt
Förra året fanns två parallella projekt om den virtuella lärandemiljön (VLM) på högskolan. Det ena projektet, som handlade om organisation, föreslog i sin slutrapport att verkstaden skulle skapas.
– Hur får vi våra lärare att bättre utnyttja VLM? Där kan Medieverkstaden ha stor betydelse. Enligt högskolans strategiska plan ska vi ligga i framkant när det gäller pedagogiskt IT, säger Patricia Staaf.

Fredagen den 10 april är det högtidlig officiell invigning kl 12 med buffé, mingel och studentutställning.
– Alla är välkomna! Vi hoppas att det blir trångt och att maten tar slut!

Text: Eva Tornbjer