Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Namn- och logotypbyte i och med att vi blivit Malmö universitet

Här hittar du kommunikationsmaterial och annat som redan har eller ska ändras i och med vårt nya namn.

Innehåll på sidan:

Ny logotyp och grafisk manual
Skriv namnet rätt
Nya webb- och e-postadresser
Uppdateringar på nuvarande webbplats och andra plattformar
Mallar
Skyltning
Annat tryckt material

Ny logotyp och grafisk manual

Malmö universitets nya logotyp är klar och finns för nedladdning. 

Ladda ner den nya logotypen

Ny grafisk profil med tillhörande grafisk manual är klar. 

Webbsida för grafisk manual 

Nya webb- och e-postadresser: mau.se

E-postadresser

Du kan ta emot mejl till @mau.se och din avsändare är @mau.se. Din gamla e-postadress @mah.se kommer fortsatt att fungera och mejl omdirigeras till din nya e-postadress.

Du behöver inte göra något för att uppdatera e-postadressen på din sida i personal- och kompetensregistret eller forskarnavet – en gemensam uppdatering kommer att göras.

Webbplatsen mau.se 

Universitetets digitala kostym får en ny design. Pilotsajten pilot.mau.se ger en inblick i hur den nya webbplatsen kommer att se ut.

Läs mer om syftet med vår pilotsajt och se den övergripande tidsplanen

Arbetet med att flytta över information till den nya sajten kommer att ske fortlöpande. Vi kommer därför under en tid att leva med dubbla webbplatser då det är mycket webbinnehåll som behöver ses över, rensas och flyttas. Detta kommer ske i dialog med berörda verksamheter.

Vill du ställa frågor eller följa arbetet? Gå med i Yammer-gruppen Webbplatsen Mau.se

URL:er (webbadresser)

Ny webbadress blir mau.se. IT-avdelningen ansvarar för blogg.mah.se och stöttar byte av url och omdirigering. Behöver du stöd i detta, kontakta Servicedesk.

Uppdateringar på nuvarande webbplats och andra plattformar

Webbsidor på mah.se – namnändring och uppdatering av logotyp 

På våra många webbsidor har högskola bytts ut mot universitet, samt olika kombinationer och varianter på det. Webbsidor på höga nivåer i vår webbstruktur är nu uppdaterade. Du som arbetar med att uppdatera webbsidor behöver se över dina webbsidor och göra namnändringen själv.

Sociala medier 

Kommunikationsavdelningen har ändrat namn, logotyper och biotexter i våra gemensamma sociala medier. Nytt twitternamn är @malmouni. Facebook-sidan heter Malmö universitet. På Instagram och Snapchat heter vi fortsatt malmostudent.

Har du ett konto i sociala medier behöver du se över namn och logotyp och byta det.

Logotyp att använda som profilbild på Facebook (svensk)
Logotyp att använda på Facebook (engelsk)
Logotyp att använda på Twitter (svensk)
Logotyp att använda på Twitter (engelsk)

Andra domäner och plattformar (Proceedo, Kursinfo, MUEP etc)

Kommunikationsavdelningen har uppdaterat logotyp på samtliga bloggar/sajter som ligger på vår domän blogg.mah.se. Om din blogg inte har fått en ny logotyp behöver du själv byta ut logotypen.

Domännamnet mah.se kommer att bytas ut till mau.se där det syns för besökaren, IT-avdelningen ansvarar för detta.

Du som är redaktör för en sajt eller ansvarig för en domän ansvarar för att namnet byts ut till Malmö universitet och att ordet universitet ersätter högskola. Namnändringen behöver göras manuellt. 

IT-avdelningen har beställt nya certifikat till våra system. Certifikatet styrker systemets identitet och är nödvändigt i samband med namnbytet. Som systemägare och förvaltare av ett system behöver du ta reda på hur namnbytet påverkar ditt system. Ta kontakt med systemets leverantör och behöver du ytterligare stöd kontakta IT-avdelningen.

Information om våra utbildningar

Vårt namn har bytts ut på utbildningssidorna edu.mah.se. Namnet uppdateras även i utbildningsdatabasen Kursinfo så att det står Malmö universitet i alla aktuella utbildningsplaner. 

Nyhetsbrev och mejlutskick i verktyget Apsis

Kommunikationsavdelningen har uppdaterat Apsis-mallarna. De nya mallarna kommer att ha ett nytt utseende med den nya logotypen och fungera likadant som tidigare.

Logotyp i personaldatorer

Logotypen på skrivbordsbakgrunden i medarbetares datorer kommer inte att uppdateras automatiskt då många har egna bilder som skrivbordbakgrund. En ny bakgrund med ny logotyp finns nu att välja i bildskärmsinställningarna. Logotypen som visas vid inloggning har uppdaterats automatiskt.

Avhandlingsmall 

Det finns en ny mall för avhandlingar. 

Här hittar du avhandlingsmallen

Mallar för poster, vetenskapliga poster och powerpoint

Det finns en ny powerpointmall med ny logotyp och grafisk profil men utan text. En powerpoint-presentation om Malmö universitet tas fram och är klar i januari 2018. Postermall ses över under våren 2018.

Här hittar du våra mallar

Wordmallar

Wordmallarna för blanketter, dokument och protokoll etc. är uppdaterade med Malmö universitets logotyp. Du uppmanas att ersätta gamla sparade mallar med nya versioner.

Beslut och styrdokument som fattas från och med 1 januari 2018 kommer att ha Malmö universitets logotyp och namn.

Här hittar du wordmallarna

Powerpoint-mallar

Det finns en ny powerpoint-mall med ny logotyp och ny grafisk profil men utan textinnehåll. En ny gemensam powerpoint-presentation om Malmö universitet, med text och bilder, kommer att vara klar våren 2018.

Här hittar du powerpoint-mall utan text och innehåll

E-postsignatur

Det finns en ny mall för e-postsignatur på svenska och engelska. Den kan du kopiera och klistra in i ditt mejlverktyg.

Här hittar du mall till e-postsignatur och guide till hur du gör

Visitkort 

Det nya visitkortet är uppdaterat med ny logotyp och mau.se-adresser.

Här kan du beställa nytt visitkort

Skyltning

Skyltar på våra hus

De flesta av det trettiotal skyltar som ska monteras på våra hus är nu monterade. Byggnadsavdelningen ansvarar för arbetet.

Inomhusskyltar 

Skyltar inne i våra hus har ändras till Malmö universitet. Husvärdarna har ansvarat för omskyltningen.

Skyltning på stan 

Skånetrafiken har ändrat namn på busshållplatsen Högskolan till Universitetet. Gatukontoret har bytt ut vägskyltar så att det nu står Universitet.

Annat tryckt material

Passerkort/multikort och nyckelband

Passerkorten/multikorten och tillhörande nyckelband har fått ett nytt utseende men de gamla korten gäller tills vidare. Multikortstationer finns på Orkanenbiblioteket och på Hälsa och samhälle. Har du ett multikort sedan tidigare behöver du förlustanmäla det innan du skaffar ett nytt kort. En förlustanmälan gör du via ID-service. Behöver du hjälp med att skaffa ett nytt multikort är du välkommen till Helpdesk.

Information om multikort

Profilprodukter 

Kommunikationsavdelningen och Facility Service arbetar med att ta fram nya profilprodukter. Ett grundsortiment (pennor, block, t-shirts med mera) finns nu tillgängligt. Kontakta Facility Service om du vill du göra en beställning av profilprodukter.

Roll-ups

Kommunikationsavdelningen har tagit fram nya roll-ups med den nya logotypen. Roll-ups finns i varje hus och vill du låna en roll-up, kontakta din husvärd eller Konferensservice.

Examensbevis 

Examensbevisen och examensmappen har uppdaterats med ny logotyp och en ny design. Studenter som ansöker om examen från och med 1 januari 2018 kommer att få de nya examensbevisen. (Studenter som har tagit ut sin examen före 1 januari 2018 kan inte få nya examensbevis.)

Kontorsmaterial

Kontorsmaterial (kuvert) har uppdaterats med den nya logotypen och finns i de gemensamma kontorsutrymmen.

Beställ kontorsmaterial via DeDu

Stämplar

Nya stämplar kan beställas hos Stämpelfabriken i Malmö som har fått underlag för de vanligaste stämplarna. Varje avdelning behöver själva göra beställningar av nya stämplar hos Stämpelfabriken.