Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Universitet 2018 – aktiviteter och arrangemang

Det är två händelser som sker 2018 – Malmö högskola blir universitet och fyller 20 år. De båda händelserna uppmärksammas genom en rad arrangemang och aktiviteter från hösten 2017 och under hela 2018. Arrangemangen kommer att blanda allvar och fest och marknadsförs under rubriken ”Universitet 2018”. Till internationella målgrupper använder vi budskapet ”20 years”.

Teman

För att kraftsamla och bättre nå ut med våra arrangemang samlar vi evenemangen inom olika teman. Tema digitalisering var först ut i våras. I höst har vi två teman, för tema migration, demokrati och medborgarskap, senare tema hälsa.

I huvudet på en professor

I huvudet pa en professor banner webUnder 2018 kommer tjugo föreläsningar under namnet I huvudet på en professor anordnas på Malmö universitet. Vi vill med denna föreläsningsserie dela med oss av vår kunskap och skapa inblick i vår forskning men även bli lite personliga och berätta om vägen till forskningen och en forskares liv. Evenemangen hålls i Restaurang Niagaras café, på Nordenskiöldsgatan 1. Föreläsningarna är öppna för alla men anmälan krävs.

I huvudet på en professor

Malmö universitets officiella invigning och kajfest

Kajfest och invigning av Malmö universitetDen 31 augusti 2018, exakt på dagen då Malmö högskola invigdes för 20 år sedan, invigdes Malmö universitet officiellt med en stor kajfest. Såväl nuvarande och tidigare studenter och medarbetare som universitetsledning, styrelseordförande, politiker, samarbetspartners men också Malmöbor, kom för att fira Sveriges nya universitet.

Läs om och se guldögonblicken

Rektor tackar för fest och alla som bidragit till lärosätets nya status

Eventsajt för Universitet 2018

Skärmavbild eventsajt mau2018

Eventsajten www.mau2018.se är en evenemangkalender där vi samlar alla aktiviteter som vi gör under perioden för vårt firande. Allt eftersom aktiviteter är klara för publicering fylls kalendern och sajten på.

Facebooksida för universitetsfirandet

Facebook-sidan för universitetsfirandet kommer vi att lyfta fram och tipsa om våra evenemang. Gilla gärna sidan och bjud in andra till att gilla den. Tagga sidan @malmouni2018 på Facebook och använd hashtaggen #mau2018 i övriga sociala medier.

Kajfest och officiell invigning av Malmö universitet

Även om Malmö högskola blev Malmö universitet den 1 januari 2018 sker den officiella invigningen den 31 augusti 2018, på årsdagen då Malmö högskola invigdes för 20 år sedan. Boka redan nu in detta datum i din kalendern. Då firas Malmö universitet med en kajfest för medarbetare, studenter, partners och vänner men också Malmöbor är välkomna.

Malmö universitets kajfest

Ska du anordna ett evenemang?

Exempelbild grafiskt-element-Universitet-2018

För att förstärka och signalera firandet har kommunikationsavdelningen tagit fram ett märke med budskapet ”Universitet 2018” och på engelska ”20 years” och två konfettimönster.

Här kan du läsa riktlinjerna och ladda ner filerna, som du kan använda på Facebook-event och i din kommunikation under vårt jubileumsår

Skicka in evenemanget till kalendariet

Planerar du ett evenemang som du vill ska synas på eventsajten? Vänd dig då till kommunikationsavdelningens Joakim Hugoson som är redaktör för sajten. Tänk på att lämna information om ditt evenemang med tid, plats, format, ämne samt en kort beskrivande text om vad evenemanget handlar om. Finns det en webbsida, blogg eller Facebook-sida eller liknande med mer information? Bifoga gärna denna länk. Det är bra om du också har en liggande bild. Genom bilder kan vi visuellt illustrera och locka till intresse. Skicka in evenemang till joakim.hugoson@mau.se

Profilprodukter, roll-ups och t-shirtar

Kommunikationsavdelningen har fyra roll-ups som kan användas vid evenemang, liksom vita t-shirtar med symbol och mönster på baksidan. Röda vepor med budskapet har satts upp i våra hus.

Projektmål, arbetsprocess och projektgrupp

Målet med projektet Universitet 2018 är att arrangemangen inom ramen för Universitet 2018 ska leda till ökad synlighet och stärka bilden av Malmö universitets bredd och kvalitet inom forskning och utbildning.

Fakulteternas och bibliotekets aktiva deltagande är avgörande för projektets framgång. Vikten av studenternas involvering (som målgrupp och medarrangörer) kan inte nog understrykas.

En projektgrupp ansvarar för att kartlägga och samordna befintliga planerade aktiviteter samt föreslå teman och helt nya arrangemang som kan fungera fakultetsöverskridande, för att skapa en bredd och spets, samt se till att programmet presenteras på ett bra sätt.

Mer information om projektmål, arbetsprocessen och projektgruppen