Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Resa utomlands

När du ska resa utomlands är några saker särskilt viktiga att tänka på. När du bokar din resa, uppge hela ditt namn som det står i passet, eftersom det är viktigt vid inresa i vissa länder.

Visum och vaccination

Du kan beställa visum via XLNT:s personliga service på e-post eller telefon, men inte via självbetjäningen.

Vissa resmål kan kräva att du ser över ditt vaccinationsskydd. Här hittar du information om vaccinationer och andra hälsoråd uppdelat efter land

Utländsk valuta

Om du gör utlägg i utländsk valuta, tänk på att spara dina växlingskvitton eller uttagskvitto där dagskursen framgår om du vill att ersättningen ska beräknas på kursen vid tidpunkten för utlägget. Om växlingskvitto saknas använder resegranskaren dagsaktuell valutakurs vid granskningen.

Säkerhet och försäkring

Du måste ha med dig ett resekort som intygar att du är försäkrad när du reser utomlands. Läs mer på:

Reseförsäkringar

Kostnader för telefoni

Information om vad det kostar att ringa och surfa utomlands finns här. Tänk på att stänga av roaming när du inte behöver det för att undvika onödiga kostnader.

Informationsmaterial, gåvor och giveaways

Det kan vara bra att ha med sig informationsmaterial, gåvor och giveaways till de som tar emot dig. Niagaras reception säljer presenter och profilprodukter. Du kan ta kontakt med International Office om du önskar en broschyr och en affisch.

Passa gärna på att informera om Malmö universitet för kollegor och studenter under utbytet.

Här finns färdiga presentationer på engelska om Malmö universitet

Blogga om din resa

Passa gärna på att blogga om ditt utbyte på bloggen ”Personal på vift”! Skicka ett mejl till International Office och berätta om din resa så får du en inloggning.

Information om partneruniversitet och finansieringsmöjligheter

Det finns olika möjligheter att få medel till resor för personalutbyte.

Här kan du läsa mer om personalutbyte

Om du vill ha information om andra partneruniversitet eller samarbetsorganisationer som finns i området du ska besöka, kontakta International Office.