Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Yammer

Vad är Yammer?

Yammer är ett så kallat ESN (Enterprise Social Network). I praktiken liknar Yammer de sociala nätverk som många använder privat t.ex. Facebook eller Google+. Det finns dock en stor skillnad, bara anställda i en organisation kan använda det. (med  möjlighet att bjuda in gäster)

Vad är Yammer bra på?

Yammer är verktyget för dig som vill...

 

  • Dela kunskap
  • Jobba interdisciplinärt
  • Samarbeta i grupp 

Till skillnad från e-postlistornas hierarkiska struktur, bygger Yammer på att man enkelt ska kunna sätta ihop de grupper och kompetenser man vill.

När ska jag använda Yammer?

Många ställer frågan varför vi ska ha ett verktyg till? Svaret är att olika verktyg är bra på olika saker och vi på IT-avdelningen vill att du ska ha tillgång till det bästa verktyget till just det du gör. Nedan följer en översikt över våra rekommendationer när du ska använda vilket verktyg.

Malmö högskolas kollaborativa modell

Yammer vs E-post

Nedan följer en bra video som förklarar varför Yammer är ett bra verktyg samt hur det fungerar i relation till att skicka Epost.

Jag har frågor om Yammer, vart ska jag vända mig?
- I första hand kan du titta på "vanliga frågor" nedan och se om du får svar. Utöver det kan du även ringa till Servicedesk eller skriv din fråga i denna yammergrupp

Vanliga frågor och svar


Hur loggar man in på Yammer?

- Det finns två sätt att logga in på yammer

  1. Surfa till http://www.yammer.com/mah.se och logga in med samma inloggningsuppgifter som du använder för att logga in på webmailen.

  2. Eller

  3. Så loggar du in via webmail och sen klickar på Yammer i menyn (våfflan) längst upp till vänster. 

Varför får jag så mycket e-post från Yammer?

- Yammer har generöst med inställningar för aviseringar som skickas i form av E-post. Vill du ha mindre av dessa loggar du in på Yammer och klickar på inställningar, välj sedan aviseringar.

IT-service rekommenderar följande inställningar:
(Observera bilden nedan är ett exempel) 

Finns det någon app till Yammer?

 - Ja det finns appar till alla stora mobila plattformar samt en desktop notifer för windows