Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Ny personal

Här hittar du all IT information som kan vara bra att känna till när du är ny på Malmö universitet. Hittar du inte svaret på din fråga, eller vill boka tid för en introduktion med en av våra tekniker så kan du alltid kontakta IT-service så hjälper vi dig.

Datoridentitet

Som anställd på Malmö universitet får du en personlig datoridentitet. Med den kan du logga in på skolans datorer och tjänster. 
Mer om datoridentitet

E-post

Tillsammans med din datoridentitet får du en personlig e-postadress. Du kan komma åt din e-post via outlook eller webben.
Mer om e-post

Kalender

Med din epost finns en personlig kalender
Mer om Kalender 

WiFi

Eduroam är universitetets trådlösa nätverk för personal och studenter. Du måste själv skapa ett speciellt eduroamkonto för att få tillgång.
Mer om Eduroam

IDService

IDService är vår webbportal för hantering av datorid, skapa gästkort m.m.
Till IDService

Multikort

Ett multikort används som passerkort till våra lokaler, utskrift, kopiering samt låna böcker på biblioteket.
Mer om multikort

Inköp av IT-utrustning

All inköp av datorutrustning, program och kringutrustning sker via IT-avdelningens inköp. Vi har avtal med leverantörer med bra garantivillkor och bra priser.
Mer om inköp

Lagring

Läs här vart du bör spara dina dokument för säker hantering och backup. Antingen på share eller i molntjänsten box.
Mer om lagring

Skrivare

När du väljer Eduprint som alternativ för utskrift så kan du hämta dina utskrifter på valfri Ricoh-skrivare som är utplacerade lite överallt på skolan. Allt du behöver är ditt multikort som du registrerar första gången du använder skrivaren. 
Mer om utskrifter

Program och webbtjänster

Läs mer om våra vanligaste program och webbtjänster.
Mer om program och webbtjänster 

Kurser för personal

IT-avdelningen erbjuder alla anställda vid Malmö universitet grundläggande utbildning i olika program. Alla kurser är avgiftsfria.
Mer om IT-kurser

IT-service

Det finns olika sätt att kontakta oss om du behöver hjälp, och utöver det så är vi aktiva på yammer och twitter där vi uppdaterar om driftinformation och vår dagliga verksamhet. Om du ringer oss så har vi också möjlighet att fjärrstyra din dator och lösa en del av problemen på distans så länge du är uppkopplad mot Internet.

-       Kontakt via telefon eller mail

-       It-service på Twitter

-       Information på yammer