Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Gästkonto

img_alumnSom anställd på Malmö universitet kan du vid behov skapa ett gästkonto till din gäst, tex. gästforskare eller gästdoktorand.

Giltighetstid för kontot anges av kontoskapare och finns i intervallerna 1 vecka, 1 månad, 3 månader och 6 månader. Gästkontots giltighetstid kan förlängas inom aktiv tid men endast av kontoskaparen. 

Med gästkontot kommer din gäst åt det trådlösa nätverket i våra lokaler (eduroam), inloggning på stationära datorer (t.ex. i biblioteket och i datorsalar) och får möjlighet att skriva ut (vilket belastar ditt kostnadsställe som skapare).

Biblioteks resurser är tillgängliga när gästkontot används på plats - i universitets nätverk - men inte utanför detta. För att få tillgång till bibliotekets resurser utanför universitets nätverk behövs ett konto för ”affiliated researcher”. Läs mer om andra kontotyper 

Du skapar kontot i IDService

  1. Logga in på IDService
  2. Klicka på "Externa användare" i vänstermenyn
  3. Klicka på "Skapa ny"
  4. Välj "Gästkonto" och klicka på nästa
  5. Fyll i uppgifterna om gästen och välj giltighetstid på kontot
    - Det är viktigt att fylla i en epostadress till din gäst då information om kontot skickas via mail
  6. Klicka på "Skapa"

När du har skapat kontot skickas ett mail till användaren med en länk där användaren själv kan sätta ett lösenord. Om du vill ge användaren ett specifikt lösenord, söker du upp användaren i IDService och klickar på nyckelikonen för att ändra lösenord.

För att logga in på Wi-Fi (eduroam) loggar gästen in med sina datorkonto uppgifter, användarnamn@mau.se (t.ex. ab1234@mau.se) + lösenord