Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Doktorandsupporten

Doktorandsupporten vid Malmö högskola

För doktorander med bekymmer eller frågeställningar kring sin forskarutbildning men som inte kan lösas på institutionen finns nu doktorandsupporten. Doktoranderna har tillgång till en extra trygghet för att kunna fokusera på sin egen utveckling som forskare. Alla doktorander vid Malmö universitet, oavsett om anställningen är här eller inte, kan kontakta doktorandsupporten.

Handledaren är doktorandens viktigaste resurs. I andra hand har fakultetens studierektor för forskarutbildningen ett särskilt ansvar att hjälpa doktorander, särskilt om det uppstår konflikter mellan doktorander och handledare. Men det är inte alltid lätt för doktoranden att söka hjälp på fakulteten. Då finns doktorandsupporten som ett extra stöd.

Exempel på övriga resurser tillgängliga för doktoranderna är:

  • HR-stöd för anställnings- och arbetsmiljöfrågor
  • företagshälsovård
  • doktorandernas fackliga representanter och skyddsombud


Aktuellt

Bibliotekets utbud för dig som behöver doktorandstöd


Kom ihåg

Det går bra att kontakta doktorandsupporten via e-post. Man kan också ringa supporten. Om man ringer kan man vara anonym. Man kan boka in ett personligt möte med forskningshandläggaren genom att ringa eller skicka e-post.
Möten bokas på onsdagar.

E-post till doktorandsupporten blir allmän handling. Det betyder att vem som helst kan begära att få se handlingarna. Vill man ställa frågor eller diskutera något anonymt går det bra att ringa eller be om ett personligt möte.