Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Betalkort för utlägg

Malmö universitet har avtal med Eurocard avseende betalkort. Detta innebär att du som anställd kan erhålla ett avgiftsfritt betalkort. Kortet är privat och du får faktura en gång i månaden avseende den periodens köp. Fakturan skickas som e-faktura och du måste anmäla detta i din internetbank.

Du kan använda kortet för dina utlägg i tjänsten samt för privata inköp. Dina utlägg rapporterar du i egenrapporteringen i Primula och de utbetalas med lönen. Kortet har upp till 63 dagars kredittid vilket gör att du kan erhålla ersättning via lönen innan fakturan ska betalas.

Kortet är anslutet till MasterCards kortnätverk och är internationellt gångbart. Observera att det ej finns reseförsäkringstillägg eller avbeställningsskydd kopplat till kortet. Detta har betydelse vid privata resor, men vid tjänsteresor finns reseförsäkring via Kammarkollegiet och resebyrån XLNT. Information finns på sidan Reseförsäkringar  

Det finns en app i vilken du kan se transaktioner, fakturor, kontrollera saldo, öppna/stänga kortet, sätta maxbelopp samt ladda upp bilder på kvitton och koppla till köp. Du kan också logga in på Mitt Eurocard på https://eurocard.se/foretag/logga-in/

Kortet har ingen övre köpgräns men det finns begränsningar avseende kontantuttag. När du tar ut kontanter i Sverige finns en begränsning av uttag om 15 tkr per kalendermånad. Tar ut kontanter utomlands finns en begränsning av uttag om 25 tkr per kalendermånad. Om du vill ändra begränsningsparametrarna gör du det i appen eller kontaktar Eurocards kundcenter.

Ansökan 

Kontobestämmelser Eurocard

Ansökan Eurocard

Så här gör du:


1. Fyll i ansökan på webben. Avtalsnummer och Anställningsnummer behöver inte anges.
2. Skriv ut den
3. Lämna för godkännande och underskrift av din chef
4. Skicka ansökan till Frisvar Eurocard AB, 2008 1118, 839 30 Östersund. Portot är betalt.