Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Arkiv (tidigare aktiviteter)

Åter till första sidan

På den här sidan lägger vi in aktiviteter som genomförts inom Konstföreningen.

2019

Efter Bo-01 - en vandring i det nya Malmö, lördagen den 18 maj

 Vi samlas kl. 10.30 vid början av Sundspromenaden, strax utanför restaurang Vespa (tidigare Salt och Brygga). Tillsammans med er guide, Karl-Bertil Hake, återupplivar vi minnet av en sommar för längesedan, då ett tidigare nästan tomt utfyllnadsområde blev ett spännande och arkitektoniskt nyskapande Västra Hamnen. Möt bl.a. världsarkitekteter som Ralf Erskine, Kim Utzon och vår egen Gerth Wingård och hus som vunnit Kasper Sahlin-priset – Sveriges förnämsta arkitekturpris. Möt den medeltida stadskärnan i det nya, möt ett modernt flerfamiljshus – i trä, möt Boel och kretsloppstänkandet och hur visioner mött verkligheten. Möt mycket mer och finn att den offentliga konsten faktiskt existerar även i dessa kvarter!

 

Guidad visning av utställningen "Warhol 1968" på Moderna Muséet, 11 april

Konstföreningen besöker Moderna Muséet i Malmö den 11 april kl 16:30 för en guidad visning av utställningen "Warhol 1968". 

1968 var ett laddat år politiskt i både Sverige och resten av världen. Det var också ett dramatiskt år för Andy Warhol och bara några månader efter hans första museiutställning i Europa, på Moderna Museet i Stockholm, hade avslutats utsattes han för ett mordförsök. Efteråt skulle Warhol komma att röra sig i delvis nya banor och blev en mer kommersiellt beräknande konstnär. I utställningen presenteras en rad unika verk som visas för första gången.
Läs mer om utställningen 

Konstvisning med mingel den 19 mars, kl 17.00-19.00

Galleri Bluelight besöker oss. Det blir mingel med tilltugg, konstvisning samt möjlighet till köp av vissa alster. Ta gärna med en kollega eller vän!
Plats: Orkanen (Nordenskiöldsgatan 10), sal C127

Besök på galleri Tatis (Lund), tisdagen den 5 mars

Tatis, ateljéföreningen med galleri för konst och vetenskap, på Stora Gråbrödersgatan 13 i Lund, är något unikt! Här möter konst vetenskap i det dagliga arbetet  och i ögonblick då vi andra får ta del av den visdom som uppstår. Tatis har vid många tillfällen bjudit in för diskussioner om konst och vetenskap, ofta med musikaliska inslag. Denna verksamhet får vi höra om men vi får också ta del av Agneta Sofiadotters och Lilian Togelius tankar om sin konst och se exempel på deras verk. I en rundvandring i den stora lägenheten får vi titta in också i de övriga konstnärernas ateljéer, kanske med någon av dem på plats. Läs mer om Galleri Tatis

 

Årsmöte den 12 februari 2019

Årsmötet hålls på Orkanen (Nordenskiöldsgatan 8), sal D331 den 12 februari. 

Hålltider för kvällen: 

- 16:30: Mingelstart, visning av vinsterna samt ciabatta, kaffe och te

- 17:15: Peter Andrén, senior art advicer, berättar om "Trender på konst- och auktionsmarknaden". Med ett urval av bilder beskriver Peter Andrén spektakulära försäljningar och vad som är inne och vad som är ute. 

- 18:00: Årsmötesförhandlingar. Dagordning   Verksamhetsberättelse 2018

- Närvaro- och medlemslotteri (efter årsmötesförhandlingarna). Vinstlista konstlotteriet