Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Konstföreningen vid Malmö universitet

För att anmäla dig till våra aktiviteter behöver du vara medlem i Konstföreningen vid Malmö universitet. Så här blir du medlem I mån av plats kan du som medlem ta med dig en vän till de flesta av arrangemangen. 

Viktigt angående medlemsavgiften

Då Malmö universitet går över till att låta Statens Servicecenter hantera löneutbetalningar är det inte längre möjligt att göra avdrag på lönen för medlemsavgiften. Varje medlem måste därför själv betala in sin avgift (325:-) till Konstföreningen, PG 39 91 34 – 6. Märk din inbetalning med ditt namn. Betala in din medlemsavgift för 2019 senast den 28 februari så slipper du uppehåll i ditt medlemskap.

Program våren 2019

Guidad visning av utställningen "Warhol 1968" på Moderna Muséet, 11 april

Konstföreningen besöker Moderna Muséet i Malmö den 11 april kl 16:30 för en guidad visning av utställningen "Warhol 1968". 

1968 var ett laddat år politiskt i både Sverige och resten av världen. Det var också ett dramatiskt år för Andy Warhol och bara några månader efter hans första museiutställning i Europa, på Moderna Museet i Stockholm, hade avslutats utsattes han för ett mordförsök. Efteråt skulle Warhol komma att röra sig i delvis nya banor och blev en mer kommersiellt beräknande konstnär. I utställningen presenteras en rad unika verk som visas för första gången.
Läs mer om utställningen 

Anmälan till konstforeningen@mau.se Glöm inte ange vilket arrangemang du anmäler dig till. Samling i Muséets foajé, Ola Billgrens plats 2-4, kl 16:20

Efter Bo-01 - en vandring i det nya Malmö, lördagen den 18 maj

 Vi samlas kl. 10.30 vid början av Sundspromenaden, strax utanför restaurang Vespa (tidigare Salt och Brygga). Tillsammans med er guide, Karl-Bertil Hake, återupplivar vi minnet av en sommar för längesedan, då ett tidigare nästan tomt utfyllnadsområde blev ett spännande och arkitektoniskt nyskapande Västra Hamnen. Möt bl.a. världsarkitekteter som Ralf Erskine, Kim Utzon och vår egen Gerth Wingård och hus som vunnit Kasper Sahlin-priset – Sveriges förnämsta arkitekturpris. Möt den medeltida stadskärnan i det nya, möt ett modernt flerfamiljshus – i trä, möt Boel och kretsloppstänkandet och hur visioner mött verkligheten. Möt mycket mer och finn att den offentliga konsten faktiskt existerar även i dessa kvarter!

Anmälan till konstforeningen@mau.se Glöm inte ange vilket arrangemang du anmäler dig till.

 

Styrelsen