Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Medieverkstaden

medieverkstaden

Vi välkomnar lärare och studenter som har frågor och funderingar om digitala former för lärande och undervisning. Utgångspunkten är pedagogisk och medieverkstaden bemannas gemensamt av AKL, IT samt biblioteket. Lokal: OR:C527 i Orkanenbiblioteket, men vi kan också mötas där det passar er.

Har du behov för att diskutera frågor om pedagogisk användning av IT? Vill ni ha en workshop för ert arbetslag? Välkomna att kontakta oss på: medieverkstaden@mau.se
Detaljfrågor och konkret handhavande av våra digitala system hänvisas till: support@mau.se

 

Workshops våren 2019


Öka delaktighet med responsverktyg

Digitala responsverktyg kan vara till hjälp för att få snabb återkoppling efter en föreläsning eller att få studenter i stora studentgrupper att känna delaktighet. Under workshopen kommer vi att lyfta olika metoder och scenarion, samt visa konkreta responsverktyg som exempelvis Mentimeter och Poll Everywhere.

Se aktuella datum och anmäl dig här


Aktiviteter midsommarveckan

Under vecka 25 kommer vi att erbjuda workshops i Canvas, Zoom och MauPlay. Innehåll, lokaler och tider samt anmälningsformulär kommer du snart att kunna hitta här, på Medieverkstadens Yammerkanal samt i medarbetarkalendern.

Hoppas vi ses!

zoom_play_canvas


Skapa tillgängliga sidor i Canvas 

Sidor är en flexibel funktion i Canvas, där du som lärare kan lägga till bilder, tabeller, länkar, filmer och dokument. Detta innebär samtidigt att vi måste ha bredden av användare i fokus när vi skapar sidor, t.ex. studenter som använder mobilappen och studenter i behov av särskilt stöd. I denna workshop lär du dig hur med några enkla knep skapar tilltalande och tillgängliga sidor.

Aktuella datum och information om anmälan kommer snart.

 


 

Publicera filmer och ljudfiler

MauPlay

MauPlay kan du lagra och tillgängliggöra filmer och ljudinspelningar. Du kan även spela in eget material i programmet CaptureSpace som du laddar ner från MauPlay. På MauPlays startsida finns några korta filmer som hjälper dig att komma igång.