Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Ungdomar - årskurs 7-9 och gymnasiet

Vill du arbeta med ungdomar i årskurs 7-9 och/eller i gymnasiet kan du välja något av följande huvudämnen:

Historia hjul

Historia och lärande
"Det är ju historia!” Så kan man ibland höra någon säga och mena att det där är ju oviktigt nu. Det har ju redan hänt. Men det är tvärtom viktigt för att det hänt. Det människor gjort i det förflutna fortsätter att vara en verkande kraft in i framtiden. Vi lever idag med de problem och möjligheter som människor i det förflutna har skapat åt oss. På samma sätt skapar vi idag förutsättningarna för de människor som kommer att leva i här i framtiden. Vi är både historieskapade och historieskapande!
Läs mer om 7-9

Läs mer om Gy


religion mask 
Religionsvetenskap och lärande
I Sverige och i världen idag aktualiseras ständigt frågor kring religion och etik samt religionens roll i samhället. Med utgångspunkt i de krav som ställs på människor i ett modernt, globalt, inkluderande och mångfaldigt samhälle är religionsvetenskap och lärande en
utbildning för dig som vill arbeta med
dessa frågor med barn och ungdomar.
Läs mer om 7-9

Läs mer om Gy 

folk

Samhällskunskap och lärande
Är du intresserad av människor, samhälle och politik? Vill du vara med och lotsa dagens ungdomar i sin utveckling till aktiva och välinformerade samhällsmedborgare? Då väljer du att bli lärare för ungdomar och vuxna i ämnet samhällskunskap.

 

Läs mer om 7-9

Läs mer om Gy

Senast uppdaterad av Anette Hultén