Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Alumni vid IDV

Institutionens Alumni-nätverk är under uppbyggnad. Sedan starten vårterminen 2002 har mer än 300 studenter tagit antingen fil kand, magister/master eller doktorsexamen vid institutionen. Många av dessa arbetar både nationellt och internationellt i olika företag och organisationer inom alla olika samhällssektorer.

Lovisa BromsLovisa Broms
Doktorand, IDV

(Idrottsvetenskap, 2013)

Jag valde att söka till det idrottsvetenskapliga programmet då jag efter några år inom hästnäringen ville använda mina erfarenheter inom idrotten mot en framtida karriär. Det kändes rätt att börja studera och samtidigt kunna använda mina tidigare erfarenheter, inte bara slänga bort det arbete jag lagt ner på min idrott.

Läste det idrottsvetenskapliga programmet med inriktning Sport Management, blev klar med kandidatprogrammet 2013, läste sedan det idrottsvetenskapliga magister/master programmet parallellt med mitt dåvarande arbete 2016-2018.

Efter utbildningen fick jag arbete på Flyinge AB. Där jag hade haft praktik under utbildningen och började arbeta där i september 2013. Hade olika roller och arbetsuppgifter under de fem och halvt åren jag arbetade på Flyinge, bland annat arbetade jag som projektledare för Student VM i Ridsport som arrangerades sommaren 2016. Jag var även tillförordnad studierektor för universitetsutbildningen Hippologprogrammet under 2018. Genom min roll som projektledare för Student VM fick jag kontakt med studentidrotten och Sveriges akademiska idrottsförbund, vilket har lett mig vidare mot internationella uppdrag inom idrotten. Idag har jag tack vare detta en position som RF:s representant i organisationen ENGSO Youth, som är en europeisk idrottspolitisk organisation.

Sedan september 2019 är jag doktorand i Idrottsvetenskap på Malmö universitet. Här arbetar jag med ett projekt som handlar om idrott och sociala medier. Jag har även valt att ha ett ben kvar inom idrotten och arbetar parallellt som projektledare för ett Erasmus+ projekt lett av European Non-Governmental Sports Organisation (ENGSO). Det jag fått med mig från utbildningen är framförallt en stabil och mångfacetterad plattform att stå på men även ett analytiskt förhållningssätt vilket hjälpt mig i såväl vidare studier som i arbetslivet.

Isabel HeedIsabel Heed
Svenska simförbundet

(Idrottsvetenskap, 2005)

Idrott i alla former har alltid varit mitt största intresse och det var därför jag sökte mig 2002 till det då nystartade programmet Idrottsvetenskap med inriktning mot ledarskap. Jag hade väl någonstans en dröm om att kunna arbeta med idrott, på riktigt, som ett vanligt jobb, men jag visste inte då under vilka former det fanns möjlighet att arbeta. Under hela utbildningen var jag tränare i en simklubb och efter utbildningen blev jag anställd i samma förening som ungdomsansvarig. Drömmen att få arbeta med min passion slog in! Efter något år blev jag anställd som tränare på riksidrottsgymnasiet för simning i Nyköping. Via den tjänsten blev jag en av tre ansvariga tränare för juniorlandslaget. Därefter har jag bland annat arbetat som huvud- och elittränare för Täby Sim med många härliga, talangfulla simmare i min trupp. Detta ledde till en rad landslagsuppdrag på både EM och VM samt att jag hade simmare med på OS. Jag har även varit förbundskapten för Paralandslaget under en tid. 

Idrottsvetarutbildningen har gett mig mycket, dels all kunskap men framför allt kritiskt tänkande och viljan att leta efter och använda vetenskapliga underlag.

 

Filip Ahlström

Filip Ahlström
Projektledare, Malmö FF

(Idrottsvetenskap, 2014)

Idag är jag projektledare för e-sporten på Malmö FF. Det innebär att jag är ansvarig för våra spelare, vårt hälsoteam, de olika projekten vi driver samt hur framtiden ska se ut för vår e-sportsatsning.

Jag tyckte kandidatprogrammet Sport Management lät som en spännande utbildning inom ett område som jag är intresserad av.

Jag tog examen 2014 men fick inte ett riktigt sportjobb förrän hösten 2016. Under tiden hann jag med att köra budbil och läsa 30 hp projektledning. 2016 blev jag halvtidsanställd på Malmö FF, MFF i samhället, som projektkoordinator. Sex månader senare övergick den tjänsten till en heltidstjänst. Efter 2 år blev jag tillfrågad att bli projektledare för e-sporten på Malmö FF.

Det jag tar med mig från utbildningen är att jag kan lite om alla områden inom idrottsvärlden.

 

Ida Leander PehrsonIda Leander-Pehrson
Skåne Care

(Idrottsvetenskap, 2014)

Efter IDV flyttade jag till Maastricht i Nederländerna. Där läste jag en M.Sc. i European Public Health för att bredda mina kunskaper inom folkhälsa och hälsoorganisation. Detta var ett intresse som vuxit fram under tiden på IDV. Studierna avslutades med praktik i tre månader på WHO i Köpenhamn. Innan jag flyttade till Köpenhamn hade jag lyckats få en intervju på Region Skånes bolag för vårdexport, Skåne Care, gällande ett utbildningsprojekt. Idag, tre år senare, är jag ansvarig för ca 30 internationella uppdragsläkare som genomgår specialistutbildning inom diverse områden i regionen.

 

Erik MagnussonErik Magnusson
Regionchef Fitness24seven

(Idrottsvetenskap, 2007)

Jag visste att jag på nåt sätt ville jobba med idrott och hälsa, men inte på vilket sätt. Den idrottsvetenskapliga utbildningen gav mig den bredd jag sökte och behövde för att ta mig ut i arbetslivet.

Sen jag tog min examen har jag jobbat som PT och gruppträningsinstruktör på SATS i Malmö mellan 2009-2011. Från 2011 och till idag jobbar jag som regionchef på Fitness24Seven. Som regionchef är jag ytterst ansvarig för 44 gym och ca 200 medarbetare runt om i Skåne.  

Från utbildningen tar jag med mig all kunskap inom alla intressanta ämnen och den erfarenhet som utbildningen har gett mig. Att läsa på universitet och högskola har även gett mig väldigt mycket när det kommer till att uttrycka mig i tal och i skrift, både på  svenska och engelska.

Zakarias RosbergZakarias Rosberg
Företagsansvarig på Actic

(Idrottsvetenskap, 2016)

Mitt val av den idrottsvetenskapliga utbildningen grundade sig i stort i mitt intresse för träning och hälsa. Då detta är en snabbt växande bransch och att människor alltid kommer behöva röra på sig föll valet på utbildningen med inriktningen Sport Management. Jag arbetade under tiden som personlig tränare och eftersökte de mer strategiska kunskaperna då jag ville lära mig mer om det administrativa inom branschen. 

Efter utbildningen gick resan in i yrkeslivet ganska fort. Jag arbetade som personlig tränare under de tre åren jag studerade. Ungefär en månad efter examen fick jag jobb som platschef på ett större gym i Lund, två år senare fick jag rollen som regionchef och utbildare, och nu nyligen arbetar jag som företagsansvarig ut mot våra företagspartners.  

Jag har haft många olika administrativa tjänster, som jag då varvat med operativa eftersom jag vill ha tillfredsställelsen av variation. Jag har därför haft stor nytta av kurserna som behandlar just dessa områden, som exempelvis Organisation & Ledarskap, Human Resource Management, Marknadsföring och Ekonomistyrning. Sedan har metodkurserna också lärt mig en hel del gällande det kritiska tänkandet. Då det publiceras väldigt många studier inom träning upplever jag det som en trygghet att kunna granska dessa på ett kritiskt sätt och således avgöra vad som är relevant eller ej.

Samuel Andersson
Säljare och evenemangsansvarig på LUGI Handboll

(Idrottsvetenskap, 2015)

Jag har alltid varit aktiv inom idrotten och när jag gick ut idrottslinjen på gymnasiet i Göteborg ville jag inte stanna där utan sökte in till Sport Management på Malmö universitet. Det som fick mig att söka var att jag såg var de alumner som gått utbildningen tagit sig vidare till. En del var agenter, andra jobbade med sociala frågor och idrott eller inom förbund runt om i Sverige.

Jag läste Sport Management och tog min examen 2015. Utbildningen var givande på så sätt att jag har lärt mig hur nära sammanknutet idrotten är med resten av samhället, hur vi lever och frodas i vågor med all annan utveckling. Utbildningen låser inte in dig som student i något fack utan du kan själv forma utbildningen åt det håll som passar dig själv och de visioner du har. 

Mitt yrkesliv tog fart väldigt snabbt. Jag hade under utbildningen startat igång ett projekt som blev en förening i min hemstad Varberg. Den är idag 3 år gammal och vi växer mer än någonsin. Min praktikplats tog mig till en heltidstjänst på en Allsvensk fotbollsklubb där jag fick lära mig att sälja idrott som en produkt.

Det jag tar med mig från utbildningen är att du som student redan under studietiden skapar ditt nätverk av framtida kollegor och samarbetspartners. Man vet aldrig vem som hamnar vart och hur ni kommer hjälpa varandra i framtiden. Idag arbetar jag som säljare och evenemangsansvarig på LUGI Handboll, samtidigt som jag är delägare i en eSport-klubb. eSport frodas mer än någonsin och under tiden som jag läste på Malmö universitet trodde jag aldrig att jag skulle hamna i den branschen. Men det var mitt nätverk som gav mig chansen att hamna där, vilket jag är otroligt nöjd med!


Niklas HafenNiklas Hafen
Verksamhetscontroller på Riksidrottsförbundet-SISU Skåne

(Idrottsvetenskap, 2010)

Jag har nog alltid varit intresserad av samhällspolitiska frågor (och idrott såklart). Efter att ha läst idrottspsykologi vid Lunds Universitet fastnade jag för den då relativt nya utbildningen Idrottsvetenskap vid Malmö högskola, särskilt eftersom den hade en sociologisk profil.

Jag påbörjade min utbildning hösten 2006 och tog min magisterexamen våren 2010. Därefter påbörjade jag forskarutbildningen och disputerade med avhandlingen En vandring längs välviljans väg, 2016. Min avhandling behandlar idrottens roll inom ramen för internationellt utvecklingsarbete.

Efter att jag disputerat arbetade jag som utredare på Fritidsförvaltningen i Malmö och fortsatte sedermera som verksamhetscontroller på RF-SISU Skåne 2018, med fokus på uppföljning och utvärdering. I den rollen arbetar jag huvudsakligen strategiskt genom att ge stöd åt verksamheten när det gäller att ta fram relevanta målsättningar och mäta effekter.

I min nuvarande roll tar jag framför allt med mig det kritiska tänkande och de forskningsmetoder jag lärt mig, inte minst när det gäller att genomföra utredningar och skriva rapporter. Därtill har jag fått värdefull insikt i idrottens politiska, ekonomiska och juridiska styrning: en förutsättning för att kunna bedriva idrottsligt uppföljnings- och utvärderingsarbete.

 

Johan IsraelssonJohan Israelsson, IFK Stocksund, Fotbollskanalen, J.J Sports Management
(Idrottsvetenskap, 2011)

Jag tog examen från Malmö högskola (numera Malmö universitet) 2011. Sedan dess har jag varit verksam inom en rad olika områden inom sportindustrin.

Efter examen arbetade jag med föreningsutveckling i moderklubben Lindsdals IF i Kalmar. Detta kombinerades med en projektledarroll hos Smålandsidrotten/Kalmar kommun i projektet Drive-in idrott Kalmar.

Från 2012 till 2017 var jag idrottskonsulent på Smålandsidrotten i Kalmar. Jag arbetade bland annat med föreningsutveckling, projektledning, idrottspolitik samt idrottsevenemang. 2015 var jag tjänstledig från Smålandsidrotten och verkade i Melbourne i Australien, där jag under ett års tid arbetade som fotbollstränare på Melbourne Sports Institute, samt studerade ledarskap och idrottspsykologi. 2016-2017 var jag huvudtränare för Lindsdals IF, fotboll div 2 herrar.

2018 fick jag möjligheten att flytta till Stockholm och arbeta med fotboll på heltid i en storsatsande klubb, IFK Stocksund. Där innehar jag en sportchefsroll. Jag är sedan 2018 även skribent för Fotbollskanalen där jag har ett taktiskt och analytiskt perspektiv kring nationella och internationella fotbollsmatcher.

Jag har också två bolag igång, J.J. Sports Management samt Johan I. Consulting AB. Det sistnämnda driver jag ensam, och där ingår frilansuppdrag inom sport, ledarskap och mediabranschen. I det andra bolaget är vi två verksamma personer som främst arbetar med rådgivning till unga idrottare som vill kombinera idrott och studier på college i USA. Vi har också engagerat oss i diverse evenemang, som projektledning av SM i Beachsoccer 2017 samt Iraks (fotbollslandslaget) förberedelser inför OS i Rio 2016.

Under de senaste åren har jag utbildat mig som fotbollstränare och innehar den näst högsta tränarlicensen i Europa: Uefa Advanced. Jag är relativt bred i mina intressen men brinner för fotboll, ledarskap, skrivande samt entreprenörskap. Det är svårt att förutsäga framtiden, men ett mål är att få känna på hur det är att arbeta på den högsta nivån inom svensk fotboll. Jag vill också bo utomlands igen och verka inom något spännande område inom sportindustrin.

 

Olof Hansson
Para Taekwondo Director på World Taekwondo Federation

(Idrottsvetenskap, 2005)

Mitt stora intresse var idrott och när det var dags att söka till universitet var det idrott som gällde för mig. Malmö högskola hade ett ganska nystartat bra program som passade mig perfekt. Jag gick Idrottsvetenskapligt program med inriktning på ledarskap och blev klar sommaren 2005.

Efter utbildningen reste jag till min idrotts (Taekwondo) hemland Sydkorea. Där tog jag ytterligare en kandidatexamen och sen en magisterexamen med Taekwondo inriktning. Under universitetstiden lyckades jag få ett bra kontaktnätverk. Detta i kombination med mitt brinnande intresse att jobba med sporten gav till slut en intervju med World Taekwondo. 

Från Malmö högskola tog jag med mig en väldigt bra grund för arbete och vidare studier inom idrott. Jag hade kunniga professorer som jag fortfarande har kontakt med. Jag har jobbat med World Taekwondo sedan 2009 och jobbar för närvarande som Para Taekwondo Director och förbereder Taekwondo för idrottsgrenens debut på det Paralympiska programmet i Tokyo. Studierna på i Malmö hjälpte mig att lägga grunden för mitt nuvarande drömjobb.

 

Erik Green, Malmö stad

(Idrottsvetenskap, 2012) 

Jag tog examen från IDV med inriktning idrott och samhälle våren 2012 och började den hösten jobba på fritidsavdelningen i Helsingborg stad som en del av traineeprogrammet Familjen Helsingborg. Där jobbade jag och nio andra med blandade arbeten inom olika fält med gemensamma utbildningstillfällen och ett gemensamt projekt. Efter 16 månader i Helsingborg Stad samt en kortare period i Landskrona Stad tog jag en tjänst som projektledare i Helsingborg Stad, där jag huvudsakligen sysslade med olika projekt vars mål var att få in fler barn i föreningsidrott samt olika arrangemang.

I oktober 2014 började jag på mitt nuvarande jobb som fritidskonsulent i Ystads kommun. Som fritidskonsulent jobbar jag väldigt brett med idrott och föreningar, och sysslar bland annat med bidrag, bokningar av idrottsanläggningar, handläggning av medborgarförslag, olika utredningar och beredning till politiken. Jag genomför även diverse arrangemang där föreningslivet är inblandade, senast Special Olympics School Day, som är en idrottsdag som riktar sig till särskolan tillsammans med Parasport Skåne och åtta lokala föreningar. 

Sedan januari 2019 arbetar jag som projektledare på evenemangsenheten i Malmö stad. Jag arbetar framför allt med SM-veckan som äger rum i Malmö sommaren 2019, och är ansvarig för logistiken kring evenemanget.

 

Louis Plamgren, Ängelholms kommun

Jag började läsa på IDV för att jag var övertygad om att det var idrottsevenemang och projektledning jag ville jobba med, men det förändrades längs vägen. När jag väl insåg att det inte var det jag ville göra var jag under en ganska lång tid väldigt osäker på om jag hade valt rätt program, eftersom jag hade svårt att hitta vad som var "min grej". Sedan insåg jag att jag på ett analytiskt sätt ville arbeta med "större" frågor, inom idrotten i synnerhet men även samhället i stort. Därför började jag främst söka mig till statliga och kommunala verksamheter. Det var där jag upplevde att jag kunde ha störst chans att påverka och göra någon skillnad. 

Idag jobbar jag i Ängelholms kommun med att göra om bidragssystemet till föreningar. I samband med att ta fram nya bidragsregler för kommunen är jag också delaktig i processen att digitalisera det nya bidragssystemet. Parallellt med det arbetar jag även med att ta fram en handlingsplan för bad, idrott och friluftsliv, samt en handlingsplan för kultur i kommunen.

Jag har en projektanställning som löper fram till årsskiftet, därefter vet jag inte vad det blir. Jag söker såklart jobb så fort någonting dyker upp, och är faktiskt ganska öppen för vad jag ska göra i framtiden. Eventuellt kanske jag väljer att läsa vidare och ta en magister/master för att sedan söka en doktorandtjänst. Jag vill jobba med utrednings- och utvecklingsarbete med kombinationen idrott och samhällsfrågor som grund, men exakt i vilken form får jag helt enkelt se med tiden.

 

Christoffer Hulthén, Actic

(Idrottsvetenskap, 2010)

Efter utbildningen började jag arbeta som personlig tränare och instruktör på gymkedjan Actic. Jag märkte att grunderna från fysiologin, anatomin, idrottspsykologin och ledarskapskurserna hjälpte mig mycket i att nå resultat med mina kunder. Tryggheten i grundkunskapen och verktyg kring motivation, målsättning och kommunikation är aspekter som jag tror varit viktiga för att nå resultat. Jag började även parallellt hålla olika utbildningar inom företaget, framförallt utbilda gyminstruktörer.

Senare fick jag möjlighet att arbeta som coach/mentor inom företaget. Detta gav mig möjligheten att träffa många duktiga tränare som idag gör ett mycket bra jobb som personlig tränare. Sedan tre år tillbaka arbetar jag med supportfunktionen för personlig träning inom Actic med fokus på södra Sverige. Utöver detta arbetar jag med några klienter och föreläser och utbildar vid tillfälle personliga tränare och instruktörer inom yrkesrollen och ibland mer specifikt med fokus på konditionsträning.

 

Ola Netterheim, Internationell Sportspartner AB och Ystad IF

(Idrottsvetenskap, 2007)

Jag avslutade mina studier 2007 och flyttade till Norge för att spela handboll. Redan första året blev jag lagkapten. Och eftersom jag är intresserad av organisationen i föreningen så försökte jag påverka klubbledningen och ge dem en del tips. Med erfarenheter från både utbildningen och mina år i Ystads IF så kände jag att jag kunde bidra och fick möjlighet att påverka i HHK som bildades år 2000.

2010 flyttade jag till Ystad igen och spelade i tre år för YIF i elitserien. Årskiftet 2011/2012 var jag med vid bildandet av Inside Internationell Sportspartner AB, ett företag som arbetar med idrottsförsäkringar. 2013 satte skador stopp för fortsatt spel och jag fick möjligheten att gå in i YIFs organisation som sponsorsäljare. Sedan förra året är jag försäljningsansvarig för klubben. Genom mitt arbete i klubben har jag också fått möjlighet att arbeta med Handbollsligan centralt och deltagit i en del olika projekt för att utveckla ligan kommersiellt.

 

Jesper Mogensen, E-handelschef f.d. Nike 

(Idrottsvetenskap, 2013) 

Jesper Mogensen
Efter min kandidatexamen i Idrottsvetenskap med inriktning på Sport Management fortsatte mina studier på Copenhagen Business School där jag studerade marknadsföring på masternivå. Under mina studier där, blev jag erbjuden ett internship på Nikes europakontor i Nederländerna. Ett år senare hade jag hoppat av min masterutbildning och fått fast jobb på Nikes digitala avdelning där jag fick jobba med ett nytt segment inom idrotten - löpning. Jag fick under tre års tid möjlighet att jobba inom flertalet utvecklande projekt och roller inom det digitala landskapet innan jag slutligen flyttade hem till Sverige och Stockholm för att jobba med media och digital marknadsföring och e-handel för hälsomagasinen Runner's World, Women's Health och Bicycling. Ett år därefter slutar min resa inom idrotten. Om än på tillfällig tid. 

Det har varit fantastiskt att ha haft möjligheten att faktiskt arbeta med ens stora intresse. Att det gått så bra för mig tror jag bara har att göra med att man varit betydligt mer dedikerad för att man har brunnit för produkten man faktiskt jobbar med. Det var viktigt för mig att hela tiden hitta små fragment under utbildningen för att skala ner vad jag ville göra och var möjligheterna kunde tänkas finnas. Skulle jag bara få ge ett råd om framtida yrkesval så skulle det vara att testa vingarna utomlands. Respekten som Idrottsvetenskap i allmänhet och Sport Management i synnerhet har utanför vårt lands gränser är stor.

 

Aurélien DaudiAurelién Daudi, doktorand

Jag började läsa kandidatprogrammet Idrottsvetenskap på Malmö universitet (då Malmö högskola) hösten 2013. Det som lockade mig till just den utbildningen var att jag sedan länge haft ett stort idrottsintresse och att jag på senare tid börjat intressera mig mycket för styrketräning. Sakta men säkert under utbildningens gång fick jag dock upp ögonen för mer teoretiska frågor. Efter sista året på utbildningen hade mitt intressefokus skiftat helt. Det stod klart för mig att jag doppat tån i något väldigt intressant och som sträckte sig oerhört mycket djupare. Jag ville lära mig mer, fortsätta vidga mina perspektiv och förkovra mig. Därför ansökte jag till masterprogrammet i idrottsvetenskap på Malmö universitet, med ambitionen att efter examen ansöka om en tjänst som doktorand, vilket jag sedan även gjorde.

September 2019 realiserades den drömmen då jag blev antagen till forskarstudier som doktorand på Institutionen för idrottsvetenskap vid Malmö universitet. Här kommer jag att stanna de närmsta åren medan jag skriver min avhandling, på vägen mot disputationen.

 

Matilda Ljungberg, Göteborgs Horse Show

(Idrottsvetenskap, 2016)

Jag slutade IDV 2016 och gick i augusti samma år på ett vikariat som Ticketing Manager på Lagardère Sports. Jag jobbade främst med tennis och golfevenemangen Intrum Stockholm Open, Skistar Swedish Open, Ericsson Open samt Nordea Masters. När mitt vikariat löpte ut i augusti 2017 blev jag erbjuden en ny tjänst som koordinator med fokus Nordea Masters. Från det har jag främst jobbat med marknadsföring och side events till Nordea Masters, men är även övergripande Ticketing Manager för både Nordea Masters samt Skistar Swedish Open. Det är en väldigt kommersiell värld där mycket fokus läggs på sälj och att skapa givande samarbeten med våra olika partners, men utan att tappa fokus från det sportsliga såklart. Min tid på Lagardère Sports har varit väldigt utvecklande och jag har nu insett lite mer i vilken riktning jag vill fortsätta min karriär.

Därför kommer jag nu testa ett nytt projekt, den här gången är det Gothenburg Horse Show, där jag kommer verka som Marketing Coordinator. GHS går av stapeln april 2019 och är då värd för världscupfinalerna i både hoppning och dressyr, något som ska bli väldigt spännande att genomföra.

I framtiden ser jag mig själv utvecklas mer inom marknad, sälj och projektledning. Att hitta spännande projekt och aktiveringar i samband med några av Sveriges största idrottsevenemang är väldigt roligt. Det är alltid en utmaning att hitta tillvägagångssätt där alla parter tjänar på det och vi kan leverera de bästa upplevelserna till våra besökare.

 

Anders Håkansson, Idrottsfysiologiskt centrum, Skurup

(Idrottsvetenskap, 2009)

Anders Håkansson
Efter min utbildning så började jag på SATS i Malmö som personlig tränare och inom min idrott (karate) tog jag över rollen som regionstränare. Via kontakter startade jag 2010 upp karate på Malmö idrottsgymnasium, med stora framgångar. Min enda elev blev flerfaldig svensk- och nordisk mästare.

Jag startade samtidigt en enskild firma och började åka ut mycket till klubbar för att utbilda och föreläsa. Jag slutade på SATS och började som förbundskapten för landslaget i karate, där jag också var fysansvarig. Samtidigt startade jag upp en sportsektion på ett gym i Malmö där jag tränade lag från Malmö Redhawks och HK Malmös elitserielag.

2014 flyttade jag från Malmö till Skurup och startade upp en Crossfit-sektion på ett gym. 2016 startade jag upp idrottsfysiologiskt center i Skurup där jag nu arbetar med rehabilitering, gruppträning och träning för idrottare.

 

Caroline Sandsjö, Norrköpings kommun

(Idrottsvetenskap, 2017)

Direkt efter min examen flyttade jag till Norrköping och började arbeta på Norrköping kommun som anläggningsstrateg. Som anläggningsstrateg är jag med och ansvarar för driften av idrottsanläggningar inom Norrköpings kommun, tjänsten innebär kontakter med föreningar och organisationer samt med de entreprenörer som kommunen anlitar. Aktuellt just nu för mig är att jag projektleder den parkourpark och dansbanan som vi ska bygga,. Jag medverkar också i att starta upp ett kommunövergripande kontaktcenter. Jag trivs väldigt bra på min arbetsplats just nu och har inga planer på att byta jobb. Men i framtiden hade det varit spännande att få jobba med e-sport på något vis. Det är något jag är fascinerad av.

 

Viktor CatenacciViktor Catenacci, Kärrtorp Bagarmossen BK

(Idrottsvetenskap, 2016)

Under cirka 9 månader efter examen lades tiden på att försöka komma in i idrottsbranschen utifrån de ambitionerna jag hade. En relativt lång process som startade med ett antal ideella uppdrag för att göra sig själv synlig på arbetsmarknaden. I februari 2017 fick jag möjlighet att arbeta heltid som föreningskonsulent och föreningsutvecklare i Bagarmossen Kärrtorp BK. Sedan starten av anställningen har jag jobbar väldigt mycket med att sätta min prägel på föreningen och idrotten, som grundar sig i min utbildning från Malmö universitet.

Jag har en vision om att förbättra idrotten på ett generellt plan. Allt från att optimera och förbättra olika processer till att förbättra sportsliga förutsättningar för alla utövare. Idrottens kraft är så pass stor att det är viktigt att vi alltid jobbar för att utveckla den till det bättre. Detta resulterar i att mitt intresse i framtiden ligger i att hitta en roll inom idrotten där jag har möjlighet att påverka så mycket som möjligt och på så sätt arbeta mot en bättre idrott.

Senast uppdaterad av Daniel Harju Popow